El PP confia en Francisco Ribas per aconseguir un regidor a Tona

El partit presenta el nou responsable de la secció local de la població | El president comarcal, Miquel Vilalta, reconeix que té tots els números de presentar-se com a cap de llista a Manlleu

Pere Pratdesaba
22 de novembre del 2013
Francisco Ribas.
Francisco Ribas. | Adrià Costa
Francisco Ribas, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa

El PP treballa a tota velocitat per tenir la maquinària ben engreixada quan arribin les eleccions municipals a Osona, l’any 2015. El partit ja té a Emma Salarich com a més que previsible cap de llista a la ciutat de Vic i Miquel Vilalta, president comarcal, ha reconegut avui que el més probable és que ell mateix encapçali la candidatura a Manlleu, com ja havia fet en d’altres legislatures (no la darrera).

El president comarcal ho ha explicat aquest migdia a la seu del partit a Vic, precisament en la presentació del nou responsable local del PP a Tona, Francisco Ribas. La població serà, dons, la tercera on el partit ja disposarà d’un candidat ferm de cara a les municipals.

Ribas té 37 anys i en fa 11 que viu a Tona. El nou representant popular es presenta amb la intenció d’aconseguir representació a l’Ajuntament,  des d’on pretén “treballar el màxim per ajudar els ciutadans del poble”.  El PP no ha tingut mai cap regidor a Tona. A les passades eleccions, ni tan sols es va presentar en aquesta població. El 2007 va aconseguir 51 vots (1,46%) i el 2003, 104 (2,87%).

Ribas, que ha contestat en castellà, creu que hi ha algunes coses al municipi que han de canviar, tot i que quan se li ha demanat quines eren no ho ha acabat de concretar:  “Hi ha fons d’alguns llocs que no són necessaris i que s’haurien de destinar a molta gent que ho està passant malament”.  El nou representant del PP també ha argumentat que al poble hi cabien “diferents maneres de pensar”.

Vilalta s’ha mostrat molt convençut que Ribas farà una bona tasca a Tona. “És molt conegut i té ganes de treballar. Es convertirà en un referent”, ha assegurat el president comarcal.

Un pla d’implantació

A la roda de premsa, a més de Vilalta, Ribas ha estat acompanyat pel secretari provincial, Alberto Villagrasa, i la responsable local a Vic, Emma Salarich. Villagrassa ha explicat que el partit estava treballant en un pla d’implantació a Osona, que tenia “molt recorregut”. El secretari provincial ha assegurat que en aquesta ocasió es prioritzaria la qualitat de les llistes vers la quantitat. Recordem que en les passades eleccions es va acusar el PP d’omplir “llistes fantasmes” amb gent de fora, que no estava vinculada als municipis.

En aquest marc, Vilalta també ha dit que s’està treballant en d’altres municipis de la comarca, on ja hi ha converses molt avançades per començar a perfilar llistes i candidats. No ha volgut avançar quines eren aquestes poblacions.

A les passades eleccions municipals, el 2011, el PP no va aconseguir ni un sol regidor a Osona.

Miquel Vilalta, Francisco Ribas i Albert Vilagrasa, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa 
Arxivat a