Els advocats rebutgen la Llei de Taxes i la possible desaparició dels jutjats de Vic

Protesta simultània davant els jutjats de tot Catalunya | Una quarantena de persones es concentra a Vic

Redacció Osona.com
21 de novembre del 2013
Concentració davant dels jutjats de Vic, aquest dimecres Foto: Sergi Adán

Més d’un miler de persones es van concentrar aquest dimecres al migdia simultàniament davant els jutjats de tot Catalunya en protesta per la Llei de Taxes, just quan es compleix un any de la seva aprovació. Als jutjats de Vic s’hi van reunir una quarantena de manifestants. A les concentracions, convocades pels Col·legis d’Advocats catalans, s’hi van sumar jutges, secretaris i altres operadors jurídics.

Els advocats protesten perquè es limita l'accés a la justícia als ciutadans, els quals han de pagar elevades quanties econòmiques abans d'interposar una demanda o de sol·licitar que el seu cas sigui examinat en segona instància.
 
Segons les comparacions que s'han pogut fer del primer semestre de l'any 2012, amb les del primer semestre d'aquest any, l'impacte de les taxes judicials ha suposat que l'activitat judicial hagi disminuït més d'un 20% en procediments civils i apel·lacions, així com també en procediments judicials contra l'administració i en recursos en l'àmbit laboral.

Els advocats també van manifestar el seu rebuig a l’avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, que preveu la desaparició de tots els partits judicials de l’estat i centralitzar la seva tasca a les capitals de província. En el cas de Barcelona, això significaria la desaparició de 24 partits judicials de la demarcació, entre ells Vic i altres poblacions tan importants com Granollers, Terrassa, Manresa, Mataró o Santa Coloma de Gramanet.

Els advocats també van demanar la dimissió del Ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, per les reformes legislatives que està duent a terme el Ministeri de Justícia.
Arxivat a