Emma Salarich sent «vergonya» per la poca sensibilitat de Vila d’Abadal vers les víctimes d'ETA

La dirigent del PP a Vic s’apunta a la trifurca dialèctica, després de la visita del ministre de l’Interior a la caserna de la Guàrdia Civil

Europa Press
20 de novembre del 2013
Jorge Fernández Díaz, a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, el passat dilluns. Foto: Adrià Costa

Continua el creuament de declaracions, després de la polèmica visita de Jorge Fernàndez Díaz a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, el passat dilluns, on va rendir un petit homenatge als familiars i a les víctimes de l’atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, el 29 de maig de 1991. El ministre espanyol de l’Interior no va convidar (ni avisar) cap autoritat local i no va dubtar en carregar contra l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal, acusant-lo de tenir poca sensibilitat vers les víctimes d’ETA, en relació a la seva absència en algun actes d'homenatge.

L’alcalde de Vic, en declaracions enregistrades en vídeo per aquest diari, el va respondre el mateix dia. Vila d'Abadal va considerar de “molt mal gust” que Jorge Fernandez Díaz utilitzés les víctimes del terrorisme "per interessos polítics”. A més, l'alcalde va lamentar que no se l'hagués avisat de la visita, tal com marca el protocol institucional.

Vila d’Abadal va rebre dimarts el suport del conseller de Presidència, Francesc Homs. "El Ministeri de l'Interior no ha tingut l'actitud inclusiva i generosa que correspon, i més en un tema d'aquestes característiques. No ha encertat", va lamenttar en roda de premsa després del Consell Executiu.

Ara, qui s’ha afegit a la batussa dialèctica és la responsable del Partit Popular a Vic, Emma Salarich, un partit sense representació al consistori vigatà. Salarich ha estat molt contundent i ha dit que li “fa vergonya” que l’alcalde de la seva ciutat s’hagi comportat com “un insensible”.

Per Salarich, Vila d’Abadal va demostrar no ser digne per representar els habitants de Vic. “Demano que l’alcalde demani disculpes a les famílies per la inoportunitat de la seva reclamació. No era ni el dia ni el moment”, apunta la dirigent popular.

Salarich ha recordat, de la mateixa manera que va fer Fernàndez Díaz, que Vila d’Abadal no va participar al 2011 a un acte convocat per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes.
Arxivat a