La Generalitat distingeix un tallador de vidre de Vic i un torner de Torelló

El Departament d’Empresa i Ocupació lliura els Diplomes de Mestre Artesà a Pere Surribas i Miquel Ibáñez

Redacció Osona.com
19 de novembre del 2013
Foto de família dels guardonats, amb Felip Puig. Foto: Generalitat de Catalunya

El Departament d’Empresa i Ocupació va distingir aquest dilluns, 18 de novembre, amb el Diploma de Mestre Artesà 27 artesans catalans, en una cerimònia que es va celebrar al Palau de Pedralbes. Amb aquestes distincions, la Generalitat vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió, i destacar en aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació i; la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

Entre els guardonats,  n’hi havia dos d’osonencs. Pere Surribas i Jaumira, torner de Torelló, que ha estat distingit per “la seva llarga trajectòria professional i implicació activa en la conservació, difusió i prestigi de l’ofici de torner”. També Miquel Ibáñez i Bellvehí, tallador de vidre de Vic, que ha rebut el diploma per “la seva llarga trajectòria professional en la talla de vidre i per la tasca de mestratge exercida en els aprenents al seu taller”.

L’acte de dilluns, presidit pel conseller Felip Puig, va comptar també amb la presència del director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez. El lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà enceta el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, una iniciativa del Govern per impulsar el coneixement del sector i afavorir la comercialització dels productes artesanals.

Més informació i llista de tots els guardonats

Arxivat a