El Govern critica el ministre Fernández Díaz per no invitar Vila d'Abadal a l'acte de Vic

Francesc Homs considera que no ha estat una actitud ni “inclusiva” ni “generosa”

Europa Press
19 de novembre del 2013
Jorge Fernández Díaz, aquest matí a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic. Foto: Adrià Costa

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha criticat aquest dimarts el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per no convidar l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a la reunió que va mantenir dilluns amb familiars i víctimes de l'atemptat a la caserna del municipi el 29 de maig de 1991. "El Ministeri de l'Interior no ha tingut l'actitud inclusiva i generosa que correspon, i més en un tema d'aquestes característiques. No han encertat", ha lamentat en roda de premsa després del Consell Executiu.

El mateix Fernández Díaz va precisar a Vic que no va convocar autoritats locals, entre les quals Vila d'Abadal, perquè, en vista dels antecedents preferia un acte "on estiguessin els que volen estar", en al·lusió a l'absència de l'alcalde en un acte commemoratiu anterior. Tot i això, Homs ha apel·lat Interior a mostrar "sensibilitat" en aquest àmbit, i a tenir-lo en compte encara més després de les conseqüències de la “doctrina Parot”.

Així, Homs ha apuntat que Interior hauria d'haver tingut l'audàcia de convocar a tots a l'acte de dilluns perquè "és un acte de sensibilitat cap a una gent que ha patit molt i continua patint".

Després de preguntar-li per la reclamació de Vila d'Abadal que l'Estat els deu 180.000 euros dels diners que el consistori ha avançat per als damnificats, Homs ha evitat pronunciar-se sobre aquesta qüestió.
Arxivat a