L'alcalde de Vic recrimina al ministre de l'Interior que polititzi les víctimes del terrorisme

Vila d’Abadal respon les dures acusacions de Jorge Fernández Díaz i lamenta que no se l’hagi avisat de la seva visita a la ciutat

Redacció Osona.com
18 de novembre del 2013
Josep M. Vila d'Abadal.
Josep M. Vila d'Abadal.


L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, troba de “molt mal gust” que Jorge Fernandez Díaz “utilitzi les víctimes del terrorisme per interessos polítics”, segons una nota enviada per l’Ajuntament després de les polèmiques declaracions del ministre de l’Interior, en una visita a la caserna de la Guàrdia Civil, aquest matí.

Segons la nota, quan es va produir l’atemptat "va ser l’Ajuntament i tots els vigatans i vigatanes els que van estar al costat i van ajudar tots els afectats’. Vila d’Abadal també ha recordat que el Ministeri de l’Interior encara deu a l’Ajuntament 30 milions de les antigues pessetes dels diners que es van avançar pels damnificats.

“No es pot fer política, ni quedar-se en exclusiva les víctimes del terrorisme, la ciutat de Vic no s’ho mereix per la solidaritat que va mostrar i per tot el suport que va donar”, ha afegit Vila d’Abadal.

Així mateix, l'alcalde lamenta que es perdin les formes de cortesia entre les dues institucions (Ajuntament i Ministeri), ja que el ningú ha comunicat la visita del ministre a l’alcalde, tal i com és habitual i marca el protocol quan un membre del govern, sigui l’autonòmic o l’estatal visita un municipi.

Jorge Fernández Díaz, aquest matí a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, acompanyat d'alguns guàrdies civils presents a l'atemptat de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a