Fernández Díaz donarà avui suport a Vic a les víctimes de l'atemptat d'ETA

El ministre espanyol de l’Interior visitarà la caserna de la Guàrdia Civil | Juan José Zubieta Zubeldia, l’únic autor viu de la massacre de 1991, podria sortir aviat de la presó

Redacció Osona.com
18 de novembre del 2013
El ministre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz (foto, a la dreta), visitarà avui, 18 de novembre, la caserna de la Guàrdia Civil a Vic. L’acte començarà a les deu del matí.

El ministre recorrerà les instal·lacions, junt al director general de la Guardia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, i serà informat pels comandaments de les novetats de la zona. A tres quarts d’onze del matí, Jorge Fernández Díaz, acompanyant de la directora general de Apoyo a Víctimas del Terrorismo, Sonia Ramos, es reunirà amb les víctimes que van patir l’atemptat terrorista contra aquesta caserna, l’any 1991.

L'atemptat a la capital d'Osona va causar nou morts, entre ells cinc menors, i 28 ferits. A més, un altre guàrdia civil va morir en ser atropellat durant el rescat de les víctimes de l'explosió.

A continuació, el ministre de l’Interior pronunciarà un breu discurs en homenatge a les víctimes de l’atemptat i posteriorment atendrà els mitjans de comunicació.

L’atac a la caserna de Vic ha tornat a l’actualitat aquests dies, després que el Tribunal d’Estrasburg derogués la “doctrina Parot”. Amb aquesta decisió s’obre la porta a la llibertat a una cinquantena llarga de presos acusats d’accions terroristes. Entre aquests, hi ha Juan José Zubieta Zubeldia, l'únic supervivent de l'atemptat d'ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, que podria sortir de la presó en les properes setmanes.

En finalitzar l’encontre de Vic, Fernández Díaz es traslladarà a la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona.
Arxivat a