El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló posa l'accent en la gastronomia

Cinc restaurants elaboren plats en directe | El certamen cinematogràfic va arrencar divendres

Redacció Osona.com
16 de novembre del 2013
Una sessió de la Jornada Gastronòmica
Una sessió de la Jornada Gastronòmica | Adrià Costa
Primera edició de la Jornada Gastronòmica del Cinema de Muntanya de Torelló. Foto: Adrià Costa

La primera edició de la Jornada Gastronòmica del Cinema de Muntanya de Torelló ha estat una de les grans novetats del Fest-Off, epígraf sota el qual s’apleguen una colla d’activitats complementàries al Festival BBVA de Cinema de Muntanya, que va arrencar aquest divendres i que s'allargarà fins al proper 24 de novembre. La iniciativa, que s'ha celebrat aquest dissabte, ha tingut una molt bona acollida i ha comptat amb força presència de públic a totes les sessions. L'any passat, amb motiu del certamen de cinema, ja es van posar en marxa els Menús del Cinema de Muntanya, que enguany han tingut continuïtat.

La I Jornada Gastronòmica del Cinema de Muntanya, impulsada per l’Ajuntament de Torelló, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Gremi d’Hostaleria d’Osona, s'ha ubicat en una carpa a la plaça Nova. En aquest indret, cinc restaurants del territori han presentat els seus plats de cuina de muntanya i els han elaborat en directe. Després de cada demostració de cuina, els assistents han pogut degustar els plats elaborats. Les demostracions han estat les següents:

-A dos quarts de 12 del migdia: Farcellet cruixent d’espàrrecs, formatge de cabra i bolets. Casanova del Castell de Montesquiu.

-A dos quarts d’1 del migdia: Arròs de muntanya amb bolets i conill de bosc. Tse-Tse de Torelló.

-A les 5 de la tarda: Bolets i tòfona, ingredients o espècies? L’Olla dels Experiments de Torelló.

-A les 6 de la tarda: Sopa torrada amb ceps i pilotilles. Cal Pagès de Torelló.

-A les 7 de la tarda: Crema de patata del bufet d’orís i bacallà amb oli de tòfona i carbassó saltejat. La Rectoria d’Orís.

Al costat d’aquesta novetat, es mantenen els Menús del Cinema de Muntanya, una iniciativa que es va engegar l’any passat i que reuneix una colla de restaurants de Torelló i el seu entorn que ofereixen, durant aquests dies, menús especials relacionats amb la temàtica del Festival. Aquest any hi participen Bar Big Bag, Bar Cafeteria 4 Cantons, Bar Restaurant Musical Tse Tse, Braseria Restaurant El Triangle, Can Pietx, Can Zeppelins Pizzeria, El Galliner, El Bistrot del Firal, La Rectoria d’Orís Restaurant i Restaurant Cal Pagès. Tots els menús i preus es poden consultar al web del Festival .

El regidor de Comerç, Jordi Casals, explica que tot plegat “és l’aposta de Torelló de veure el turisme mirant de cara a la muntanya, en una estratègia conjunta amb els municipis de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, sota la marca GesBisaura Boscos del PrePirineu”. Amb les activitats d’aquest any queda clara la voluntat de posar específicament l’accent “en el sector de la gastronomia, amb la vocació de treballar conjuntament amb el territori obrint les activitats a restaurants del nostre entorn”. Darrera el projecte dels Menús i de la Jornada Gastronòmica hi ha, a més, la idea de difondre “una cuina basada en el producte i la tradició”.

Jordi Casals explica que, des de l’Ajuntament, la voluntat “és anar pas a pas i anar consolidant cada una de les iniciatives”, amb l’objectiu que la Jornada Gastronòmica “sigui, a mitjà termini, un esdeveniment important en el calendari osonenc”. El regidor creu que “s’ha de buscar l’excel·lència per posar-se a la mateixa alçada que el Festival”.

Escalada i geocaching

Al marge, hi ha altres activitats complementàries al voltant del Festival. Així, el Centre Excursionista de Torelló ha organitzat una sessió d’escalada en rocòdrom, a la plaça Nova, dissabte i diumenge, de les deu del matí a la una del migdia i de les tres a les cinc de la tarda.

També aquest dissabte el matí sha posat en marxa un geocaching. Es tracta d’un joc per a tota la família, amb el qual, amb l’ajuda d’un GPS, s’han de trobar pistes amagades per a la població.

A la plaça Nova, al llarg de tot el dia, hi ha hagut punts d’informació de turisme de muntanya, amb carpes amb informació sobre destinacions de muntanya d’arreu del país, guies de muntanya i activitats a la natura.

Finalment, fins al 30 de novembre, la sala ART32 acollirà l’exposició “La natura i la muntanya’, amb imatges de natura, flora i paisatges diversos, a càrrec de l’Agrupació Fotogràfica de Torelló.

Més informació del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Arxivat a