S'ha acabat posar l'oli de les setrilleres

La mesura obligarà el sector de la restauració a fer servir envasos tancats i etiquetats al gener

Nació Digital
15 de novembre del 2013
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la prohibició en bars i restaurants de servir oli que no estigui tancat i etiquetat. La normativa, que s'aplicarà a partir del gener, té previst deixar esgotar les existències fins el darrer dia de febrer als sectors de l'hostaleria, la restauració i el càtering.

La mesura es justifica, segons paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, per raons bàsicament de “millora de la competitivitat del sector”. Així, explica que es vol garantir l'autenticitat del contingut en bars i restaurants, evitar fraus i donar suport als productors.

Aquesta acció s'emmarca dins d'un pla d'acció del sector de l'oli d'oliva a la Unió Europea, i entre els diversos mecanismes que preveu, hi ha el de “l'estimulació dels països membres a exigir l'ús dels envasos que no permetin la seva reutilització”.

L'Estat espanyol se suma així a altres països de la Unió Europea que ja estan aplicant aquesta normativa, com són els casos d'Itàlia i Portugal.

L'hostaleria, poc partidària

La Federació Espanyola d'Hostaleria ja ha deixat clara la seva preocupació per l'aprovació d'aquest decret, perquè no descarten que els nous formats puguin fer que els productors d'oli decideixin incrementar els preus. També han manifestat que aquesta mesura pot perjudicar el medi ambient, doncs el nombre d'envasos es multiplicarà.