Reagrupament rubricarà a Vic el seu acord amb Convergència

La formació posarà a votació dels seus afiliats l’aliança amb CDC, en el marc de l’Assemblea Nacional

Redacció Osona.com
15 de novembre del 2013
Reagrupament Independentista celebrarà aquest diumenge, 17 de novembre, la seva VI Assemblea Nacional. La trobada es farà de les nou del matí a la una del migdia, a l'auditori Marià Vila d'Abadal de l'edifici El Sucre de Vic.

A l’assemblea es decidirà el futur immediat de la formació i el seu posicionament actiu en la política del país. El lema de la trobada d’enguany és "Catalunya lliure: un món millor" , en la línia de la creació d'un nou Estat independent que sempre ha defensat Reagrupament.

Durant l'assemblea, es presentarà i es posarà a votació de tots els associats que hi assisteixin l'acord d’associació que les direccions de Reagrupament i CDC han subscrit amb l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya. L'acord articula una fórmula entre jurídica i política que endreça les relacions entre totes dues formacions per perfilar des d'acords electorals a estratègies per tal "d'enfortir el procés sobiranista" i fer costat al procés sobiranista que lidera Artur Mas.

El president de Reagrupament, Joan Carretero, ha adreçat un escrit als associats on els anima a participar activament a l’assemblea, amb plena consicència que "Catalunya viu un temps d'incertesa, alhora d'il·lusió i d'esperança. Ens ha tocat veure i viure una situació econòmica força dura, que ha portat a fer fallida moltes empreses, famílies i persones. La societat, de forma pacífica, però contundent, ha reiterat que vol decidir el seu futur i que el vol  lliure".

Així mateix, el president de Reagrupament afirma que "sense cap mena de dubte, aquesta voluntat ha de ser convertida en una acció política i Reagrupament ha de poder ser una variable que ajudi a fer possible una decisió política que no traeixi aquesta majoritària ambició del poble català".

Joan Carretero defensa que Reagrupament, que fou "l'únic moviment que fa quatre anys feia front, des de l'independentisme de debò, la voluntat del segon tripartit de liquidar qualsevol reivindicació nacional i de conrear la pluja fina , encara té molt a dir i a fer per aconseguir la independència de Catalunya".

Entre altres punts de l'ordre del dia de caràcter ordinari, durant l'assemblea també es farà el lliurament dels premis Memorial Jordi Gomis, Segador de l'any, Pau de Tars i Friend of Catalonia.
Arxivat a