Un detingut a Vic per un delicte de corrupció de menors

L’home, de 34 anys, havia creat un fals perfil a les xarxes socials i oferia diners a canvi de relacions sexuals

Redacció Osona.com
12 de novembre del 2013
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Vic van detenir el passat 6 de novembre un home de 34 anys, veí de Vic, com a presumpte autor d’un delicte de corrupció de menors.

A finals d’octubre es va tenir coneixement que un home contactava mitjançant xarxes socials amb menors d’Osona i els hi oferia mantenir relacions sexuals a canvi de diners. El detingut tenia creat un perfil en una xarxa social, des de feia més d’un any, amb un nom fals i la fotografia d’una altra persona. A través aquest perfil, agregava joves d’edats compreses entre els 13 i 17 anys de la comarca.

L’home enviava missatges privats on feia proposicions de caire sexual als menors, a canvi de diners. A més, intentava guanyar-se la confiança de les seves potencials víctimes per tal d’aconseguir el número de telèfon. Posteriorment, i a través d’una aplicació de missatgeria instantània, intentava concretar llocs on quedar, sempre avisant-los de que no ho expliquessin a ningú.

La investigació va concloure el passat 6 de novembre amb la identificació i detenció d’un veí de Vic com a presumpte autor d’un delicte de corrupció de menors. S’ha comprovat que el detingut no va arribar mai a tenir cap contacte físic amb menors, tot i tenir-ne més de 70 agregats al seu perfil fals de la xarxa social.

El detingut va passar el 8 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vic, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d’Esquadra recorden que imparteixen xerrades en diverses entitats adreçades a adolescents i pares on se’ls dóna diversos consells de seguretat per tal d’utilitzar amb seguretat Internet i les xarxes socials.
Arxivat a