La fusió a Vic de la Fira de la Muntanya i la del Llibre se salda amb bona nota

Satisfacció general entre els organitzadors | El certamen manté els visitants de l’any passat i incrementa les vendes del Mercat d’ocasió

Redacció Osona.com
11 de novembre del 2013
El Mercat d'ocasió
El Mercat d'ocasió | Jose M Costa
La Fira de Muntanya, aquest divendres a la tarda. Foto: Adrià Costa

Aquest cap de setmana ha tingut lloc al recinte firal del Sucre de Vic la 33a edició de la Fira de la Muntanya de Vic i la 12a edició de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra, que enguany s’han unificat. El certamen ha acollit uns  9.000 visitants, consolidant d’aquesta manera la presència de públic de l'any passat . També ha tingut un increment de les vendes envers el 2012 el Mercat d’ocasió, en un 10%. Per altra banda, a les activitats hi han participat unes 1.700 persones.

La dues fires han creat un espai de convivència entre la industria turística, cultural i esportiva de  muntanya, i els professionals amateurs i aficionats al lleure de muntanya. Al llarg dels tres dies, el certamen ha comptat amb el Mercat d’ocasió i 19 activitats de lleure, on els visitants hi podien participar, com l’escalada a la xemeneia del sucre, el simulador d’escalada en gel, el tir amb arc, el circuit d’esquí de muntanya, el passeig a cavall, el circuit d’aventura, el circuit de mushing... També hi ha hagut 29 conferències, ponències i projeccions, dues exposicions i la presència d’uns 45 expositors amb 58 estands.

La fira va obrir les portes el passat divendres a la tarda amb l’objectiu de consolidar el model actual i, sobretot, esdevenir un model referent a Catalunya, ja que aglutina tot el que es relaciona amb el món de la muntanya, enguany amb la presència addicional dels llibres.

La inauguració oficial de la fira va anar a càrrec de la presidenta d'OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic), Montserrat Rovira; el director de l'Àrea del Llibre de l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat, Joaquim Bejarano; el president dels Amics dels Cingles del Collsacabra, Francesc Sanahuja; el president del Club Esquí Vic, Jaume Bosch; i el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Murillo. Tots ells van coincidir en assenyalar l'encert de fer dues fires en una i van desitjar que la iniciativa tingués continuïtat.

Un dels aspectes destacats d’aquesta edició ha estat la cuina i la dieta de la muntanya, amb gent experta com Pere Tàpies, Ignasi Camps, Emma Roca i Araceli Segarra. entre d’altres.

“La fira sempre ha estat muntanyenca i afegir-hi la fira del llibre ha estat una idea encertada ja que els dues ofertes es compaginen molt bé”, va apuntar Montserrat Rovira. En la mateixa línia es va expressar Francesc Sanahuja, que va qualificar d’èxit la “sinèrgia" entre les dues fires.

Des del Club Esquí Vic, entitat que va iniciar la Fira de l’Esquí, el seu president Jaume Bosch considera que “el model és bo, i com més gent hi ha, millor per al club, que aprofita per gestionar els carnets de soci i donar el tret de sortida a la temporada“.

Més informació de la fira

Programa d’activitats de la fira




El Mercat d'ocasió ha estat molt concorregut. Foto: Josep Maria Costa
----------------------
Galeries de fotos:

Fira de Muntanya (2012)

Fira de la Muntanya 2 (2011)

Fira de la Muntanya 1 (2011)

Zona Enduro (2010)

Mercat de Muntanya Activa (2010)

Saló de la Muntanya (2008)

Campionat del Saló de la Muntanya d'escalada de dificultat (2008)

Marxa btt, a Vic (2007)

Saló de la Muntanya (2007)

Saló de la Muntanya (2006)

Saló de la Muntanya (2005)

Arxivat a