Foment es compromet a desencallar el projecte de desdoblament del tren de Vic

Santi Vila arrenca aquesta promesa de la ministra Ana Pastor en una reunió a Madrid | El conseller va dir als alcaldes que intentaria que el projecte estigués abans d'acabar la legislatura

Arnau Urgell
11 de novembre del 2013
Actualitzat el 09 de setembre del 2015 a les 9:16h
Reunió a Madrid entre la ministra i el conseller de Territori.
Reunió a Madrid entre la ministra i el conseller de Territori. | @territoricat
Reunió a Madrid entre la ministra i el conseller de Territori. Foto: @territoricat

El Ministeri espanyol de Foment assegura que no ha abandonat el desdoblament de la línia de tren Barcelona-Ripoll-Puigcerdà, malgrat que no hi ha dedicat ni un euro al pressupost de l'any que ve. De fet, aquesta tarda la ministra Ana Pastor s'ha compromès a desencallar el projecte constructiu del desdoblament entre Montcada i Vic en una trobada mantinguda amb el conseller Santi Vila.

El titular de Territori i Sostenibilitat ja va assegurar als alcaldes de la línia que faria tota la pressió possible perquè aquest document –el darrer abans de la construcció- estigués finalitzat abans d'acabar la legislatura.

La reunió també ha servit per acordar un calendari per desenvolupar un paquet d'actuacions urgents a la xarxa de Rodalies després de les darreres incidències i accidents. En aquest sentit s'invertiran 306 milions fins al 2016 –tot i que des de Territori es volia una execució més ràpida- en una trentena de qüestions prioritàries. Les més urgents, per valor de 72 milions d'euros, s'iniciaran el 2014.