El president de la Diputació, enamorat del Parc de les Set Fonts

Salvador Esteve visita els municipis de l'Espai Natural Guilleries-Savassona

Redacció
08 de novembre del 2013
Salvador Esteve, amb els alcaldes, a la caldera de biomassa de Vilanova de Sau
Salvador Esteve, amb els alcaldes, a la caldera de biomassa de Vilanova de Sau | Osona.com
Salvador Esteve, amb els alcaldes de l'Espai Nautral Guilleries-Savassona Foto: Osona,com.

"Al nostre país, hi ha una diversitat tremenda. he quedat enamorat del Parc de les Set Fonts de Sant Julià. I aquí a Vilanova de Sau, m'ha interessat molt l'experiència de la caldera de biomassa, que estem implantant en tots els parcs. En tots hi ha coses molt interessants, i aquí per descomptat que també." Aquest és el primer balanç que ha fet el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, de la seva visita a l'espai Natural Guilleries-Savassona, que està portant a terme durant aquest matí.

Acompanyat dels alcaldes de Tavèrnoles, Sant Julià, Folgueroles i Vilanova de Sau, respectivament, Carles Banús, Joan Carles Rodríguez, Carles Baronet i Joan Riera, ha recorregut indrets emblemàtics de cada municipi, com el parc de les Set Fonts, a Sant Julià, o l'embassament de Sau, a Vilanova. En aquest darrer municipi, ha observat el funcionament de la caldera de biomassa instal·lada per subministrar calefacció a les oficines municipals i les de l'Espai Natural. L'alcalde Joan Riera li ha mostrat el funcionament de l'equip, que consumeix llenya sencera, preferentment de pi, i que comporta un notable estalvi, així com un aprofitament dels recursos de la zona.

"Des de la Diputació gestionem dotze parcs naturals. Crec que fem una feina molt important en el territori i jo, com a president, els he volgut conèixer tots. Havia visitat el del Montseny, el Garraf i algun altre, però el de Guilleries-Savassona no l'havia visitat mai. Encara que estan sota la mateixa denominació de parcs naturals, cadascun té les seves característiques pròpies, i és bo que el president conegui les diferents facetes que ens poden oferir, sobretot pel servei que poden fer al territori i a la gent", ha afirmat Esteve.

D'altra banda, el president de l'ens provincial ha posat de relleu el convenis vigents amb la Fundació La Caixa, o amb la Fundació Abertis, "a través dels quals estem donant feina a gent amb risc d'exclusió, i que amb el seu treball als parcs es poden ajudar a ells mateixos i a la societat."

Esteve creu que la llei espanyola de governs locals «no afavoreix els municipis»

En un àmbit més polític, Salvador Esteve ha manifestat que creu que la llei de bases de règim local que promou el govern espanyol, "no afavoreix gens els municipis, i tindrà moltes dificultats d'implantació a Catalunya".

Després de recordar que, segons li va afirmar la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, "existeix un compromís del ministre Montoro que aquí no entraria la llei estatal perquè tenim competències pròpies segons l'Estatut", Esteve ha assenyalat que, en un sentit contrari, "Montoro està dient que no, que la seva és una llei de bases i que per tant tindrà plena vigència a Catalunya".