El GDT defensa a Roda la gestió pública de l'aigua

L’entitat ecologista organitza una actuació amb Alícia Koplowitz i Bill Gates de protagonistes

Redacció Osona.com
06 de novembre del 2013
Actuació del GDT al davant de l'Ajuntament de Roda de Ter.
Actuació del GDT al davant de l'Ajuntament de Roda de Ter. | GDT
Actuació del GDT al davant de l'Ajuntament de Roda de Ter. Foto: GDT

Aquest dimarts a la tarda, el Grup de Defensa del Ter (GDT) ha organitzat un acte - irònic i reivindicatiu - en favor de la gestió pública de l'aigua als nostres municipis. La representació ha tingut lloc davant de l'Ajuntament de Roda de Ter on recentment l'empresa Aqualia ha passat a gestionar la xarxa municipal d'aigua . Aqualia forma part del grup empresarial Fomento de Construcciones y Contratas, els màxims accionistes del qual són Alícia Koplowitz i Bill Gates, segons explica el GDT.

En el decurs de l'acte les “autoritats locals” han rebut amb tots els honors als màxims accionistes de l'empresa Aqualia, amb una comitiva de músics i entre aplaudiments i crits de “visca Aqualia” dels veïns. Finalment, se'ls ha fet entrega del “càntir de l'aigua de Roda” (embolicat amb un llacet) i s'ha fet un brindis al sol per tal que segueixin fent beneficis durant molts anys amb el nostre consum d'aigua.

Acabada la ficció, s'ha explicat com la situació de Roda de Ter no és una excepció i hi ha una forta pressió des de les empreses privades per acaparar la gestió de l'aigua d'arreu, “ja que és un negoci segur”, segons l’entitat ecologista. “I amb una contradicció fonamental a l'interès comú: com més aigua és consumeixi, més beneficis farà l'empresa”, afegeix el GDT.

El GDT considera que l'aigua no és mercaderia. Per aquest motiu, i com a membres de la plataforma Aigua és vida, defensen la gestió pública d'aquest recurs bàsic.

Manifest ‘Koplowitz i Bill Gates gestionen l’aigua de Roda’ (PDF)

Arxivat a