Els vídeojocs i els «MOOC's» encapçalen una variada programació de l'e-Week

La Setmana Digital de Vic se celebra de dilluns a divendres al VIT, la UVic i altres espais de la ciutat | El certamen ofereix més de 30 activitats entorn a la tecnologia per a diferents públics

Redacció Osona.com
04 de novembre del 2013
Aquesta setmana, del 4 al 9 de novembre, té lloc la desena edició de l’e-Week, la Setmana Digital de Vic, que organitzen l’Ajuntament de Vic, a través del VIT i la Facultat d’Empresa i Comunicació  de la UVic. Les activitats es portaran a terme bàsicament en aquests dos espais, a part d'altres punts de la ciutat.

Com en les anteriors 10 edicions, el certamen farà un repàs de l’actualitat tecnològica, recorrent eines, tècniques, tendències i aplicacions en els àmbits professional, ciutadà i acadèmic. La diversitat de temes i aplicacions de la tecnologia que recull el programa evidencia una transversalitat que fa 10 anys només s’intuïa i la comparació amb els continguts de les primeres edicions posa en relleu que moltes d’aquelles tendències i innovacions són avui en dia realitats quotidianes.

D’entre les més de 30 activitats que es despleguen en el programa d’enguany es treballaran temes com els videojocs, en una conferència que obrirà l’e-Week, aquest dilluns 4; el màrqueting digital des del punt de vista d’una gran empresa com Munich Sports, en una conferència que Xavier Berneda, director de màrqueting, oferirà el dimarts al VIT; els nous models i recursos per formar-se a la xarxa, amb una jornada dedicada als “MOOC’s”, dijous a l’Aula Magna de la UVic; i l’emergent tecnologia d’impressió 3D, les possibilitats de la realitat augmentada o la visualització de dades.

A més de les activitats amb format de ponència, també s’han programat actes de perfil més pràctic, en què es podrà experimentar la tecnologia des de diversos punts de vista, amb tallers sobre l’ús de les videoconsoles en activitats terapèutiques, la construcció d’un “drone” de quatre motors (o quadcòpter) a l’estil “do it yourself”, la construcció d’històries a partir de dades o com programar gràficament amb “Pure Data”. El públic més jove també tindrà l’oportunitat de participar amb el taller “crea el teu instrument virtual al mòbil” en el que aprendran a construir una aplicació musical en tres hores.

El programa ofereix altres activitats de temes tant diversos com l’astrofísica i la tecnologia de la missió Gaia, la promoció dels grups de música a la xarxa, una trobada de professionals usuaris d’Adobe InDessign, una competició de FIFA14, la recerca de feina i activitats de perfil cultural i lúdic que tindran lloc en diversos espais de la ciutat durant els vespres i nits de la setmana digital.

Programa d'actes de l'e-Week 2013

Més informació, des del web de l'e-Week

Arxivat a