La Fira de les Bruixes trasllada Sant Feliu Sasserra a una remota edat mitjana

Les recreacions teatrals i musicals animen un certamen que rep una riuada de visitants

Redacció
02 de novembre del 2013
La plaça de Sant Feliu Sasserra
La plaça de Sant Feliu Sasserra | Josep M. Montaner
La plaça de Sant Feliu Sasserra, punt neuràlgic de la celebració. Foto: Josep Maria Montaner
 
Als voltants del segle XVI – XVII, a Sant Feliu Sasserra moltes dones foren acusades injustament de bruixeria i moriren a la forca. Ha passat molt temps des d'aleshores però el municipi no ho vol oblidar. Avui, més que mai, hi ha ganes de parlar-ne, de denunciar la injustícia, i de donar-ho a conèixer. És per això que des de fa 14 anys, Sant Feliu Sasserra organitza una fira dedicada a les bruixes.

El divendres de Tots Sants, 1 de novembre, els carrers del poble s'han omplert de visitants en la XIV edició de la Fira de les Bruixes. La vetllada ha gaudit d'una temperatura agradable.
 
Les parades d'artesans, de tarotistes, d'herbes remeieres, la decoració de les façanes de les cases, la taverna esotèrica i els múltiples personatges caracteritzats que es passejaven per Sant Feliu, han traslladat la vila a temps immemorials. Durant tot el dia, els visitants han pogut gaudir pels carrers del nucli antic d'un munt d'actuacions teatrals i musicals relacionades amb la bruixeria que es feia als segles XVII i XVIII a Sant Feliu Sasserra. Les representacions han culminat amb l'escenificació del judici i el suplici, i la resolució de la sentència.
 
Com a complement de la festa, s'han fet les rutes guiades pels voltants de Sant Feliu. Explicacions sobre els afers dels segles XVI i XVII i la seva relació amb la vila.

Dijous es va donar l'inici a la Fes-ta Bruixa, amb un mercat teatral, amb diferents representacions a la plaça de l'Església, a càrrec de l'associació Q-fois, que va recórrer els racons més suggerents del poble tot recreant algunes de les llegendes que han perdurat al llarg del temps. És el cas de les Dones d'Aigua o La Creu Vermella. Al finalitzar va tenir lloc el ball a càrrec de l'Orquestra Mitjanit.

Programa d'actes

 
-------------------
Galeries de fotos:

 

Fira de les Bruixes 2013 (Josep M. Montaner) 

Fira de les Bruixes 2013 (Jordi Preñanosa)

Fira de Bruixes 2012

Fira de Bruixes 2011

Fira de les Bruixes 2010

Fira de les Bruixes 2009 (tarda)

Fira de les Bruixes 2009 (matí)

Fes-ta Bruixa 2009

Fira de les Bruixes 2008

Fira de les Bruixes 2005