El Consell Comarcal ajuda amb 6.750 € dos projectes de cooperació

La Fundació Osona Solidària i la Fundació Humanitària Dr. Trueta treballen a Perú i Nicaragua

Redacció Osona.com
01 de novembre del 2013
El Consell Comarcal d’Osona, en el marc de la convocatòria anual d’ajuts a projectes de cooperació al desenvolupament i solidaritat per entitats amb seu social a la comarca, enguany ha decidit donar suport econòmic a la Fundació Osona Solidària i la Fundació Humanitària Dr. Trueta. La primera entitat ha rebut una subvenció de 3.750 euros i la segona, de 3.000.
 
La Fundació Osona Solidària ha rebut un ajut pel projecte “Promovent alternatives econòmiques autosostenibles”, amb dones de la comunitat de Poza Oscura, a Nicaragua. Aquest projecte és una ampliació dels altres que ja porta a terme (ja en són deu les comunitats que han rebut el suport de la Fundació) i té per objectiu enfortir i millorar de manera directa les capacitats locals de vuit famílies de la comunitat de Poza Oscura tot proporcionant-los materials per a la construcció de galliners i porqueres, material genètic de qualitat, aus i porcs, per tal que aquestes famílies facin un millor ús i aprofitament racional dels recursos de les àrees productives.

La Fundació Humanitària Dr. Trueta, per la seva banda, ha rebut un ajut pel projecte “Enfortiment de capacitats i coneixements als agents comunals de salut a Celedín, Perú”. El projecte preveu la millora de les condicions sociosanitàries de 55 comunitats rurals de les províncies de Celedín, a través de l’equipament de 50 farmacioles amb fàrmacs i material sanitari de primers auxilis que es lliuraran als promotors de salut rurals de cadascuna de les comunitats beneficiàries.