1 de 10

Vic posa a debat el seu pla de cooperació

Una jornada serveix per elaborar el full de ruta dels propers quatre anys

per Redacció Osona.com, 29 d'octubre de 2013 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vic, a través del seu Consell Local de Cooperació, va organitzar divendres passat, 25 d’octubre, una jornada dedicada a debatre el nou model de cooperació que s’ha de seguir per als propers quatre anys. Aquesta activitat s’emmarca dins el nou Pla director de cooperació 2013-2016 que està elaborant el mateix Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La jornada es va celebrar al llarg del matí a la sala Mercè Torrents del Campus Miramarges de la Universitat de Vic i va comptar amb l’assistència de més de 70 persones. La inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López; l’adjunt per la Internacionalització i la Formació continuada de la Universitat de Vic, Joan Masnou; i la cap de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, Octavi de la Varga.


Tot seguit, el regidor d’Urbanisme, Toni Serrat, que precisament havia acabat d’arribar de Senegal, va poder explicar la seva experiència al país africà i en concret el gran problema que tenen aquests països amb els residus. També es va parlar d'altres qüestions relacionades amb el seguiment dels projectes de cooperació que s’estan portant a terme a Diatock.

El plat fort de la jornada va ser una taula rodona per tractar el present i el futur de la cooperació, on es va comptar amb la presència de persones com el periodista i corresponsal a l’Àfrica i expert en conflictes internacionals, Bru Rovira; el president de la Coordinadora d’Associacions senegaleses de Catalunya i coordinador de l’àrea de desenvolupament d’ASICI (Associació per a la cooperació, la inserció social i la interculturalitat); Ababacar Thiakh, de la Coordinadora d’associacions senegaleses de Catalunya i coordinador de l’àrea de desenvolupament d’ASICI; Saoka Kingolo, president d’Espai Àfrica-Catalunya i coordinador de la sectorial d’immigració de l’ANC; i Rita Marzoa, realitzadora del programa “Solidari” de Catalunya Ràdio.


Posteriorment, es van fer grups de treball per tal de debatre els punts plantejats a la taula rodona entorn al paper de les l’administració local, les entitats i altres actors al nord, és a dir, a casa nostra. Un segon grup va plantejar el debat sobre el paper del sud, de les contraparts, del destí dels fons enviats, de les necessitats i prioritats...

Finalment es va posar en comú les conclusions que hauran de servir de base del nou Pla director de cooperació. Les conclusions es van centrar en aprendre dels errors i reforçar els encerts, replantejar transversalment el model de cooperació i implicar a altres actors en la cooperació al desenvolupament, buscant estratègies com la responsabilitat social corporativa de les empreses, entre d’altres.

 

Participació