La campanya d'Òmnium «Un país normal» arrenca a set poblacions d'Osona

Trenta voluntaris participen en la primera gran acció a la comarca

Redacció Osona.com
29 d'octubre del 2013
La presidenta d`Òmnium, Muriel Casals, amb el lema de la campanya. Foto: Dani Codina/Òmnium

Òmnium va engegar aquest dissabte, 26 d’octubre, la campanya “ Un país normal ”, amb una primera gran acció on un miler de voluntaris van repartir 500.000 pasquins en una seixantena de poblacions catalanes. La iniciativa també es va estrenar a Osona, on una trentena de voluntaris coordinats per Òmnium Osona van repartir més de 10.000 fulls volants en set municipis de la comarca. La campanya vol apuntalar l'exercici del dret a decidir amb arguments diversos i en positiu.

Els fulls volants de la campanya difonen arguments amb lemes inicials com: “és normal voler un país normal”, “és normal que un país decideixi la seva educació” o bé “és normal que la gent pugui dir el que pensa”. Així, es volen combatre els arguments de la por i enfortir un debat democràtic i plural al voltant de la consulta sobre la independència de Catalunya.

Els voluntaris que han participat en la bustiada, que havien rebut formació prèvia, han estat coordinats per un grup local que coordina la campanya. Aquesta acció d'abast nacional donarà pas a d'altres accions locals de proximitat, que volen implicar entitats i persones d'arreu del territori. La campanya “Un país normal” serà l’activitat principal d'Òmnium Cultural per aquest final d’any i per al 2014.

Òmnium Osona allargarà aquesta acció fins aquest dissabte 2 de novembre amb nous voluntaris i noves poblacions. Si esteu interessats a col•laborar-hi només cal posar-se en contacte amb Òmnium Osona al 938893119 o bé a través del correu [email protected]

Més informació de la campanya