CCOO reclama amb una marxa solucions a l'atur i la precarietat laboral

Unes dues-centes cinquanta persones participen a la caminada entre Vic i Manlleu | La iniciativa tenia el suport d'ERC, ICV, PSC, SI, Òmnium Cultural, IAC i l'Assemblea de Drets Socials

Redacció Osona.com
28 d'octubre del 2013
Arribada de la marxa a la Rambla del Passeig de Vic.
Arribada de la marxa a la Rambla del Passeig de Vic. | Adrià Costa
Els participants han recorregut els 10 km que separen Manlleu i vic. Foto: Adrià Costa

CCOO Osona, amb el suport de l'Assemblea de Desocupats d'Osona, va organitzar aquest diumenge al matí una marxa de Manlleu a Vic en protesta per la desocupació a la comarca sota el lema “Marxa contra l’atur i pel treball digne”. Amb aquesta iniciativa, el sindicat volia donar una sortida, d’una manera diferent, al rebuig a la situació actual, marcada per la crisi i l’atur, per deixar constància del drama humà que representa i sobretot per exigir solucions a qui ens governa. “No és cert que no s’hi pugui fer res o que el que s’ha de fer és més i més retallades. Hi ha altres solucions viables que no es tenen en compte”, expliquen des del sindicat.

La caminada tenia 10 quilòmetres. Els participants van sortir a les deu del matí de la plaça Fra Bernadí de Manlleu i l’arribada es va fer als volts de les dotze del migdia a la rambla del Passeig de Vic.

La marxa va comptar amb la participació del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i 250 treballadors, segons l'organització. La iniciativa tenia el suport d'ERC, ICV, PSC, SI, Òmnium Cultural, IAC i l'Assemblea de Drets Socials.  

El secretaria general de CCOO d'Osona, Miguel Sánchez, va explicar que es tractava d'una manifestació "contra l'atur i per un treball estable i de qualitat", i que pretenen pressionar als organismes de la zona perquè treballessin en la millora del model industrial de la comarca.

Durant la marxa es va llegir un manifest en el qual es van exigir polítiques d'ocupació efectives, l'impuls d'un pla industrial que permeti salvar el teixit industrial de la zona i la implantació d'un pla de formació ocupacional, entre d'altres mesures.

En el mateix manifest, es va xifrar l'índex d'aturats a Osona per sobre de les 13.000 persones, un 18% de la població activa. La franja que va dels 40 als 59 anys és la més castigada.

Manifest de la caminada

Cartell de la caminada


Arribada de la marxa a la rambla del Passeig de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a