1 de 10

La policia local de Torelló multa 25 persones per no respectar els semàfors

La campanya sobre distraccions al volant s’ha allargat una setmana

per Redacció Osona.com, 27 d'octubre de 2013 a les 08:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya de control de les distraccions al volant, que ha realitzat la policia local de Torelló entre el 14 i el 20 d’octubre passats, ha finalitzat amb un balanç de 29 denúncies. La iniciativa, amb el suport del Servei Català de Trànsit, ha incidit en el control i vigilància de les distraccions al volant i l’incompliment de les obligacions indicades pels semàfors.

D’aquestes 29 denúncies, quatre han estat per infringir l’article 18.2 del Reglament General de Circulació, que tipifica conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi la intervenció manual del conductor; i les 25 denúncies restants, per infringir l’article 146 del mateix Reglament, en relació a les obligacions indicades per un semàfor.


La iniciativa tenia una doble intenció, d’una banda, la conscienciació dels conductors de la necessitat de concentrar-se i no distreure’s durant la conducció i subratllar els perills de les distraccions produïdes, per exemple, pels dispositius de telefonia mòbil, navegadors, etc. Per altre cantó, la campanya també volia posar l’accent en la necessitat de respectar els semàfors.
Participació