Els Mossos recapten 12.675 euros per als serveis d'oncologia dels hospitals de Manresa i Vic

Els agents lliuren la recaptació que van aconseguir amb una caminada colidària

Redacció
25 d'octubre del 2013
Lliurament de la recaptació als Serveis d’Oncologia de la Fundació Althaia i el Consorci Hospitalari de Vic. Foto: Mossos
 
Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central van fer lliurament el passat 17 d'octubre a la Fundació Althaia i el Consorci Hospitalari de Vic dels diners recaptats en la caminada solidària "Fem camí al teu costat, lluitem contra el càncer". Aquesta iniciativa, impulsada per agents del cos de Mossos d'Esquadra, es va celebrar el passat 10 de maig amb l'objectiu de recaptar fons pels serveis d'oncologia d'ambdues institucions. Gràcies a la venda de samarretes i la col·laboració desinteressada d'entitats i personalitats de diferents àmbits, es va aconseguir recaptar 12.675 euros.
 
En l'acte de lliurament van participar-hi membres de la comissió i els comanaments de la Regió Policial Central. En representació de la Fundació Althaia va recollir els diners la Dra. Montserrat Domènech, cap del Servei d'Oncologia, i del Consorci Hospitalari de Vic, la Dra. Marta Parera, .
 
Segons la Dra. Domènech, aquests diners es destinaran a la recerca en l'àmbit de l'oncologia i en assajos clínics d'àmbit nacional i internacional. Per la seva banda, la Dra. Parera va explicar que els diners serviran per difondre als ambulatoris de la comarca el programa de consell genètic del càncer.
 
El Consorci Hospitalari de Vic ha posat en marxa recentment una unitat que avalua el risc familiar de patir determinades malalties oncològiques, i l'objectiu és que els metges de capçalera coneguin aquest nou recurs i que hi derivin els pacients que compleixin els criteris per beneficiar-se'n.
Arxivat a