Manlleu dóna per finalitzat l'episodi de l'esclafit

L’Ajuntament tanca el punt centralitzat d’atenció

Pere Pratdesaba
25 d'octubre del 2013
Un arbre arrencat de soca-rel per l'esclafit d'aquest divendres. Foto: Adrià Costa

Manlleu va adequar un punt d’atenció ciutadana arran de l’esclafit que la ciutat va patir el 4 d’octubre, per tal de centralitzar les demandes i comunicats dels ciutadans que s’adreçaven a l’Ajuntament per aquest fet, de manera presencial o per altres vies.

En els darrers dies pràcticament no s’han registrat nous comunicats. Per aquest motiu es posa punt i final a aquest punt centralitzat, i les sol·licituds que s’hagin d’atendre en endavant seran ateses per les vies ordinàries. El passat dimarts es va informar a la Junta de Govern Local d’aquest tancament i també del resum de les gestions  tramitades.

Dades del punt d’atenció ciutadana: S’han atès una seixantena de  sol•licituds o comunicats:

•         Sis corresponen a danys ocasionats a tercers per la caiguda d’arbres majoritàriament damunt de vehicles estacionats a la via pública.

•         18 peticions d’informe meteorològic que l’Ajuntament havia sol·licitat prèviament al Servei Català de Meteorologia per facilitar als ciutadans que ho poguessin necessitar.

•         22 persones s’ha adreçat al servei per comunicar incidències diverses, fonamentalment de d’arbres i brancatge caiguts en diferents punts de la ciutat i entorn; s’han comunicat a la brigada municipal que ha  pogut gestionar i resoldre  totes aquelles que depenien de l’Ajuntament i s’han comunicat a les companyies subministradores les que són de la seva responsabilitat mantenint el seguiment des de la brigada per verificar que es van resolent.

•         Cinc consultes estaven referides a explotacions agràries a qui se’ls va informar d’una reunió del DAMM on se’ls va exposar l’assistència que podrien rebre d’aquest Departament, tot i que a la pràctica  per la tipologia de les actuacions i ajudes, pocs s’hi podran acollir.

•         La resta de sol·licituds són d’índole diversa

Notícies publicades

Manlleu descarta sol·licitar la zona catastròfica per l'esclafit

Els municipis s'uneixen per demanar indemnitzacions

Els meteoròlegs confirmen l'esclafit

Osona nord torna a la normalitat

Fotos dels efectes de l'esclafit a Manlleu (A. Costa)

Recull de vídeos de l'esclafit

Arxivat a