El Lluçanès porta les seves reivindicacions comarcals al Parlament

Els diputats d’ERC, CiU i ICV-EUiA es mostren partidaris d'acceptar les demandes del territori

Redacció Osona.com
25 d'octubre del 2013
Actualitzat el 20 d'octubre del 2014 a les 11:45h
Els representants de la plataforma 'El Lluçanès és comarca' a la seu d'ICV-EUiA Foto: Plataforma 'El Lluçanès és comarca

'
La plataforma "El Lluçanès és comarca" segueix amb les reunions bilaterals amb els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya. Així, després d'haver-se trobat amb la diputada Marta Rovira d'ERC el dia 3 d'octubre, aquest dijous s'ha reunit en seu parlamentària amb representants del grup d'ICV-Euia i de CiU.

Primer, ha tingut lloc la reunió amb ICV, a la qual hi han assistit les diputades Marta Ribas (Vallès) i Laura Massana (Bages), a més del coordinador d'ICV-Osona, Arnau Martí. Seguidament, els representants de la plataforma  s'han reunit amb els diputats de CiU Albert Batalla (Alt Urgell), Marta Pascal (Osona) i David Bonvehí (Bages).

En ambdós casos, després de conversar sobre la situació de la reivindicació d'oficialitat de la comarca del Lluçanès, i els motius pels quals s'havia sol·licitat la reunió, s'ha debatut sobre el tràmit parlamentari de la nova Llei de Governs Locals, però també sobre el tràmit ja iniciat amb la llei actual, i els passos que el Lluçanès ja ha fet.

ICV i CIU s'han mostrat a favor de la creació de la comarca del Lluçanès, així i com de la del Moianès. Les dues formacions, igual que ERC, s'han compromès a demanar la compareixença de la plataforma "El Lluçanès és comarca" en  el tràmit de debat sobre la nova llei. La plataforma treballarà perquè la proposta de compareixença sigui de tots els partits.

Per altra banda, ICV s'ha compromès a esmenar a la nova llei el límit de 15.000 habitants per a la creació de les noves comarques, entre altres aspectes. En canvi CiU, que ha adoptat el compromís d'estudiar-ho, ha reiterat que el nombre d'habitants no seria un impediment pel Lluçanès i el Moianès, perquè ja han iniciat els tràmits administratius.

Ara, queden pendents les reunions amb la resta de grups parlamentaris i amb el Departament de Governació.
 

Més informació de la demanda de comarcalitat del Lluçanès



Els representants de la plataforma 'El Lluçanès és comarca' a la seu de CiU Foto: Plataforma 'El Lluçanès és comarca'