Els comerciants de Manlleu visiten Berlín

Quarta edició del “retail tour”, organitzat per l’OPE

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2013
El grup de comerciants, a Berlín
El grup de comerciants, a Berlín | Ajuntament de Manlleu
El grup de comerciants, a Berlín Foto: Ajuntament de Manlleu

Un grup de 21 comerciants de Manlleu es va desplaçar el passat cap de setmana a una de les capitals europees de les tendències, Berlín.  La ciutat germana ha estat escollida per la nova edició del “retail tour” que fan cada any els comerciants osonencs.

La singular història de Berlín i el seu estat permanent de “no acabada” fan de la ciutat un espai amb essència única, que es reinterpreta i reinventa dia a dia. El grup va visitar la ciutat alemanya en la quarta edició d’aquesta activitat cada vegada més consolidada. El “retail tour” ha permès als comerciants participants conèixer nous circuits comercials de ciutats europees, l’any 2010 a Barcelona, l’any 2011 a Paris i el 2012 a Londres.

El grup de comerciants de Manlleu, acompanyats per la consultora Muntsa Vilalta, van fer un recorregut guiat per diferents circuits comercials urbans. La moda berlinesa és un eix del potencial creatiu de la ciutat i la connexió entre art i moda és molt viva i fàcilment visible en els diferents formats comercials que van poder veure: carrers comercials de grans marques, mercats de carrer, comerç especialitzat, barris més alternatius...

Dels “retails tours” n’han sortit nous projectes actualment consolidats a Manlleu com és el cas del pop up Express, que va néixer a partir de la visita dels comerciants a Paris. Els participants valoren molt positivament aquesta experiència ja que permet veure nous conceptes comercials i noves tendències, però també serveix per fer xarxa entre els comerciants.

El “retail tour” ha estat organitzat per l’OPE, que assumeix el cost de la conducció del recorregut comercial a càrrec de la consultora Muntsa Vilalta.
Arxivat a