Gerard Guix presenta la seva darrera novel·la al Cafè de les Lletres de Vic

“El cementiri” se situa en una època on estava prohibit enterrar els morts per falta d’espai

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2013
Gerard Guix. Foto: Adrià Costa

En un futur no gaire llunyà, estarà prohibit enterrar els nostres morts per falta d’espai a la Terra. Només els més rebels o idealistes intentaran trencar aquesta norma castigada amb duresa. Isobel, una d’aquestes rebels, arriba a un dels últims cementiris amb la intenció d’enterrar la seva mare. Ha aconseguit aturar durant algunes hores el procés, però d’aquí a dos dies, com a molt tard, haurà  d’incinerar-la tal com obliga la llei.

Per a la noia aquest cementiri es converteix en un paradís on creu que és possible fer realitat el seu desig, i Tracis, l’enterramorts, és la seva darrera oportunitat i esperança. Però, al mateix temps, suposa per a ella la perdició.

És el fil argumental d'“El cementiri”, la darrera novel·la de Gerard Guix , que ha sortit publicada aquest mes d’octubre. L'autor presentarà la seva obra aquest divendres, 25 d'octubre, al Cafè de les Lletres de Vic. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre.

L’escriptor vigatà, icol·laborador habitual de la secció d’Opinió d’Osona.com, s’inspira en els mons distòpics de tres obres de la ciències-ficció, “1984” de George Orwell, “Fahrenheit 451” de Ray Bradbury i “Els androides somien xais elèctrics?” de Philip K. Dick, per situar-hi la seva faula futurista, encara que l’ambient, els personatges i la història s’acostin més al món tortuós dels “Cims borrascosos” d’Emily Brontë o als contes gòtics d’Edgar Allan Poe.

Gerard Guix (Vic, 1975) ha publicat les novel·les “La deriva dels continents” (2005) i “Dia de caça” (Columna, 2007). També és autor de la novel·la juvenil “El prodigi” (2011), primera part d’una trilogia fantàstica que continua amb “L'enginy”.

Un relat seu està inclòs en l’antologia de nova literatura catalana “Veus” (2010), que compta amb una versió castellana. Entre les seves obres com a dramaturg destaquen “Gènesi 3.0” (Premi Fundació Romea de Textos Teatrals 2006), estrenada al Grec Festival de Barcelona, i la peça trilingüe “U, Due, Três”, representada també a Portugal i Itàlia. Amb “Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me” va guanyar el Premi Pin i Soler de Novel·la.

Compreu el llibre

Arxivat a