Veterans de la UE Vic i de l'AEC Manlleu, per la salut mental

Els dos equips s'enfrontaran el proper 31 octubre a les instal·lacions de l'OAR Vic, el dia que s'inaugurarà el camp de gespa artificial

Roger Font
22 d'octubre del 2013
Presentació del partit de futbol. Foto: Eli Pinyol

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO) organitza durant tot l'any un seguit d'activitats per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen alguna malaltia mental. Un d'aquests actes és un partit que tindrà lloc el pròxim 31 d'octubre (20:30 h) i que enfrontarà exjugadors veterans de la UE Vic i de l'AECManlleu al renovat camp de l'OAR Vic.

El partit ha estat presentat aquest matí a les mateixes instal·lacions del club vigatà. En la roda de premsa hi han intervingut la gerent de la fundació, Mercè Generó, els presidents dels dos clubs implicats amb dos exjugadors dels mateixos i el tresorer de l'OAR Vic.

En l'acte, Mercè Generó ha donat a conèixer la voluntat de la fundació assegurant que el partit "forma part d'un seguit d'activitats impulsades per una comissió que intenta programar actes la temàtica dels quals sigui la salut mental per tal d'arribar al major nombre de gent possible". També ha informat que aquesta és la primera ocasió en la que la FCMPPO aconsegueix relacionar la salut mental d'Osona amb activitats esportives. Per últim, ha agraït la predisposició dels dos equips implicats i també la de l'OAR, per facilitar un espai neutral on disputar el partit.

Per últim, Generó ha volgut deixar clar que "no es tracta d'un partit benèfic, sinó d'una festa, que és una retrobada d'amics que jugaven a futbol" i que en aquesta ocasió ho faran per la salut mental. No es pagarà entrada però hi haurà sortejos i durant tota la diada hi haurà actes relacionats amb la fundació i la salut mental.

El president de la UE Vic, Jacint Codina, ha donat les gràcies per deixar-los formar part d'una iniciativa com aquesta, "amb les connotacions emocionals que comporta", considerant-ho, una "idea brillant". També ha apel·lat a la bona "predisposició dels exjugadors" i ha manifestat que la voluntat de la Unió és "donar-hi continuïtat, i si fa falta, repetir-la l'any que ve".

A continuació ha estat el torn del president de l'AEC Manlleu, Josep Anglada, qui, en la mateixa tònica que el seu homòleg, ha agraït el fet que la fundació hagi pensat en ells per a la celebració d'aquesta festa de l'esport. Ha expressat que hi ha molts exjugadors "de l'època daurada" predisposats a participar-hi, que donen "total suport i col·laboració" a l'iniciativa i ha etzibat que "la vida és molt més complicada que si la pilota entra o no".

El tresorer de l'OAR Vic, Carles Gavilà, ha manifestat que és un dia molt encertat perquè serà el mateix dia que inauguraran el nou camp de gespa artificial i es celebraran activitats durant tota la jornada. Per acabar, ha volgut agrair el fet que se'ls hagi inclòs en la iniciativa i ha assegurat que "l'OAR està interessat en l'àmbit esportiu, però també en el social".

Els dos exjugadors, Joan Casanovas i Toni Barnils, han assegurat que els equips s'ho prenen amb "molta il·lusió", amb la voluntat de "sensibilitzar les persones des del món de l'esport", que "tothom, directament o indirecta, tenim familiars, amics o coneguts que hi estan implicats" i que "intentaran estar a l'alçada".

Arxivat a