El cicle de música clàssica de Sant Pere arrenca amb bones sensacions

El primer concert va anar a càrrec de Vespres d'Arnadí i Nàiades

Redacció Osona.com
21 d'octubre del 2013
Buia Reixach, dirigint el cor.
Buia Reixach, dirigint el cor. | Griselda Castells
Buia Reixach, dirigint el cor. Foto: Griselda Castells

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Pere ha organitzat un cicle de música clàssica que es durà a terme a l'església de la població. El projecte, que es va iniciar el passat dissabte, 19 d’octubre, vol consolidar-se en els propers anys.

En aquesta primera edició s'ha fet una proposta de concerts on en tots els casos es podrà gaudir del talent de músics de la Vall del Ges que estan treballant i triomfant a nivell nacional, estatal i europeu, alhora que estan reben el reconeixement i premis pel seu treball i trajectòria.

El cicle es va iniciar el dissabte a tres quarts de nou del vespre, amb la presentació del projecte per part de l’alcalde de la població, Jordi Fàbrega. Tot seguit, Buia Reixach, directora del Cor de noies Nàiades, va entrar a l’església cantant la primera de les peces que conformarien el concert "A l'entorn del Renaixement i el Barroc", interpertat per Vespres d'Arnadí i Nàiades. Un concert de música del renaixement i el barroc que no va deixar indiferent al públic assistent, que va acabar aixecant-se dempeus i aplaudint.

L’accés al concert era gratuït, però que els assistents podien fer aportacions per una de les causes solidàries a què es destinarà cada una de les vetllades del cicle. En el cas del primer concert, la recaptació anirà destinada a l’Aula de música de Sant Pere, entitat local que vetlla i treballa per acostar la música a nens, joves i adults.

El segon concert es farà el dia 29 de novembre i anirà a càrrec del Trio Pedrell, amb el jove violoncel·lista de Sant Vicenç de Torelló Ferran Bardolet. Tancarà el cicle el pianista torellonenc Josep Surinyac, acompanyat de la soprano Marta Mathéu amb un recital de cançó catalana, el divendres 13 de desembre.