Pere Escobar: «Prohibir l'entrada de nens a can Barça sense un pla B ha estat un error»

El periodista participa en una xerrada-col·loqui organitzada per la Fundació Esportiva Tona

Pere Pratdesaba
19 d'octubre del 2013
Martí Bargalló, entrevistant a Pere Escobar. Foto: Pere Pratdesaba

El periodista esportiu Pere Escobar va ser el protagonista d’una xerrada-col·loqui a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tona, aquest divendres al vespre. Hi van assistir una trentena de persones, entre les quals hi havia l’alcalde de Tona, Josep Salom. L’acte estava organitzat per la Fundació Esportiva Tona.

La vetllada, que va durar una hora llarga, va ser molt flexible i col·loquial. El president de la Fundació, Martí Bargalló, va entrevistar el periodista, en una mena de debat on el públic també hi va participar força vegades.

Escobar va explicar algunes de les seves anècdotes durant la seva llarga vida al periodisme esportiu. En clau més local, va parlar de la seva experiència com a pare al club tonenc, on hi juguen dos dels seus fills, dels valors que transmet la Fundació i de l’acord amb el qual s’ha arribat amb l’Associació Sant Tomàs.

El moment més animat del debat va ser quan es va parlar del Barça. Un dels personatges que van sortir al col·loqui va ser el president del Barça, Sandro Rossell, a qui Escobar ha entrevistat en diverses ocasions. “Pateix molt quan ha de parlar en públic. I no li agraden gens les càmeres”, assegura el periodista. “En privat, cara a cara, guanya molt i és molt proper”, va concloure.

En aquest marc, el periodista va donar la seva opinió sobre la prohibició d’entrar nens al camp del Barça. Escobar defensa la posició de Rossell, sobretot en casos com els partits contra el Madrid, on l’estadi estarà ple com un ou. De totes maneres, considera que hi hauria d’haver un pla B per tal de suavitzar la mesura, un pla B que no es tenia clar en el moment que es va anunciar la prohibició. “Ha estat un error comunicatiu, un error d’estratègia prohibir sense donar cap alternativa de seguida”, va opinar.

Escobar també va tenir unes paraules per al club de la capital: “El Madrid ja no és dels socis, és d’un senyor que es diu Florentino Pérez”, va dir.

Un espectador va demanar al periodista si sabia la raó per la qual el porter Víctor Valdés abandonava el club culer. “Han confluït moltes raons, però per a mi s’ha sentit menystingut en relació a altres companys seus”, va dir Escobar.

En un moment de la xerrada es va tocar el tema de la pressió de les audiències. Escobar, que gairebé sempre ha treballat en una ràdio o televisió pública ho té molt clar: “TV3 o Catalunya Ràdio m’han d’exigir que faci un programa de qualitat i de referència. És la seva obligació i si no ho faig, m’han de fotre fora. Però el que no em poden exigir és que tingui més audiència que el veí”. I va afegir: “Jo ja ho sé com augmentar el nombre d’oients. Ara, vull que algú es cuidi dels advocats i de les demandes”.

Aquesta va ser una de les xerrades periòdiques que la Fundació Esportiva Tona porta a terme des de fa cinc anys. Fins ara, s’ha comptat amb personatges de relleu importants en el món de l’esport, com Jaume Palou, del gimnàs Fitness Vic; el doctor Mellado, especialista en medicina esportiva; Tomàs Castillo, catedràtic de la Universitat de Cantàbria; Laia Sanz, esportista d’elit; Ramon Besa; periodista esportiu; i Robert Fernandez, exjugador del 1r equip del Barça.