Els alcaldes de la C-17 es queden sense els Jocs Olímpics d'hivern

Barcelona renuncia a la candidatura | Els màxims dirigents municipals consideraven que era una oportunitat per donar un impuls econòmic al territori i desdoblar la línia de tren

Jordi Palmer / Pere Pratdesaba
17 d'octubre del 2013
Josep Maria Vila d`Abadal, Josep Mayoral, Albert Piñeira, Jordi Munell, Josep Maria Corominas i Lluís Esteban, alcaldes de Vic, Granollers, Puigcerdà, Ripoll i Olot, i regidor de Montornès, reunits al despatx de l`alcalde de Vic, fa uns dies. Foto: Adrià Costa

Barcelona no optarà a ser seu dels Jocs Olímpics d'Hivern. L'alcalde Trias té previst portar al ple municipal d'aquest divendres la renúncia a presentar candidatura per organitzar els del 2022. El batlle barceloní ha pres aquesta decisió poc després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) advertís que la candidatura barcelonina, que incloïa els Pirineus, havia d'elevar el nivell organitzatiu i esportiu si volia organitzar els Jocs. Així ho hauria traslladat el nou president del COI, Thomas Bach, a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, en la reunió que ha tingut lloc aquest dimecres a la seu del COI a Lausana (Suïssa).

La candidatura olímpica, amb Puigcerdà i Barcelona com a seus principals, va ser llançada per l'alcalde Jordi Hereu i va reviscolar després del fracàs de la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics d'Estiu del 2020.

De fet, el ple de divendres ja tenia previst debatre la qüestió olímpica, però no a instàncies de CiU, sinó a petició del PSC, que volia qüestionar la voluntat del consistori de continuar endavant amb la candidatura. A més, la possibilitat d'optar als Jocs comptava amb la negativa frontal d'ICV-EUiA i del PP.

La decisió és una gerra d'aigua freda per a les capitals de comarca de l’eix de la C-17, que uneix Barcelona i els Pirineus, que consideraven que la candidatura aportaria un gran impuls econòmic a totes les comarques, on es generarien fortes inversions i un bon nombre de nous llocs de treball. De manera especial, defensaven que la iniciativa significaria la possibilitat de millorar la línia ferroviària Barcelona-Granollers-Vic-Ripoll-Puigcerdà, el desdoblament de la qual fa tants anys que es reclama des del territori, la qual cosa estava inclosa en el projecte inicial de la candidatura.

Fa uns dies, els alcaldes de Vic, Granollers, Ripoll, Olot i Puigcerdà, en una roda de premsa conjunta , van escenificar aquesta postura i el seu suport a l'alcalde Trias, en la seva aventura olímpica. Més tard, en el ple municipal de Vic es va aprovar una moció també de suport a la candidatura, a través d'una moció . PxC, CiU i ERC hi van votar a favor; la CUP i ICV-EUiA, en contra; i SI i PSC es van abstenir.

Notícies publicades dels Jocs Olímpics d'hivern 2022

Arxivat a