Vic corona els campions catalans de la Promovelocitat i la Minivelocitat

El Circuit d'Osona reuneix una setantena de pilots, en una jornada on s’han decidit els títols de totes les categories

Redacció Osona.com
14 d'octubre del 2013
Sergio Garcia, campió de la Promovelocitat RACC 70
Sergio Garcia, campió de la Promovelocitat RACC 70 | Escuderia Osona
Sortida de la cusa de Promovelocitat RACC 70. Foto: Escuderia Osona

El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge, 13 d’octubre, la setena i penúltima prova de la Copa Catalana de Promovelocitat, i la cinquena i última del Trofeu Català de Minivelocitat, que enguany s’han ajuntat. Tots els títols dels dos campionats ja han quedat dat i benïts. A la cursa hi han participat vuit pilots de l’Escuderia Osona, dos dels quals, Xavier Pons i Brian Guarino, han pujat al podi (a la foto, Sergio Garcia, campió de Promovelocitat RACC 70).

Jornada fresca, sense boires i amb un sol que ha suavitzat les temperatures. Hi ha hagut força accidents i alguns pilots han hagut de ser traslladats a l’hospital amb ambulància, amb algunes contusions.

A la vetllada hi han participat 74 pilots, una bona xifra que ha estat possible gràcies a les proves del campionat Cuna del País Valencià, que s’han afegit a la festa motociclista. En total, s’han celebrat 12 curses, dues mànigues per a cada categoria, repartides de la següent manera: Minimotos júnior / base, Minimotos sèrie /Cuna, Promo RACC 50, Promo RACC 70, Minimotard i Cuna MiniGP 110/4t-140/4t.

PROMOVELOCITAT
 

Aquesta era la penúltima prova, però els campions ja han quedat establerts. Encara falta una darrera cursa a Calafat, on només es decidirà la resta de llocs del podi final.

Promovelocitat RACC 50

La Promo RACC 50 d’enguany ha tingut com a gran dominador a Íker Garcia, que s’ha proclamat campió a Vic. Al Circuit d’Osona, ha continuat la mateixa tònica que durant tota la temporada i Garcia s’ha emportat  les dues mànegues. De fet, Garcia ha guanyat totes les curses on ha participat menys una mànega a Zuera, on va fer tercer. A Móra d’Ebre no va participar (en el còmput general del campionat es resten les dues pitjors actuacions, en aquest cas, els dos zeros de Móra d’Ebre).

El segon lloc del calaix ha estat molt disputat i se l’han repartit Ruben Daijiro i Brian Guarino, de l’Escuderia Osona. En la primera mànega, Guarino ha tret gairebé sis segons al seu rival, però en la segona ha corregut tota la cursa enganxat a la seva roda i no l’ha pogut avançar.

Bona actuació d’Adonais Villa, també de l’Escuderia Osona, amb un quart lloc final, després d’un quart i un cinquè a les dues mànegues. L’altre pilot de l'escuderia osonenca, Àlex Millan, s’ha hagut de retirar a la primera cursa i ha caigut molts llocs a la classificació.

Els tres pilots de l’Escuderia Osona encaren la darrera cita a Calafat amb opcions d’aconseguir el podi a la classificació final.
 
Promovelocitat RACC 70

Sergio Garcia no ha volgut ser menys i s’ha proclamat campió català a manca d’una prova, vencent a les dues curses del Circuit d’Osona. En la primera mànega, ha tingut com a gran competidor a Andreas Adolfo, l’únic que fins ara li podia arravatar el títol, que s’ha hagut de conformar amb un segon lloc, a 1.8 segons del guanyador. La segona mànega ha estat un passeig per a Garcia, després de l’abandonament del seu màxim rival.

Sergio Garcia, campió de la Promovelocitat RACC 70 Foto: Escuderia Osona

El podi en aquesta categoria l’han completat Xavier Artigas, en segon lloc, i Guillem Erill, de l’Escuderia Osona, en tercer. Erill s’ha classificat en quart posició a la primer mànega, al mig d’un grup de tres perseguidors d’Adolfo i Garcia, i en una còmode tercera posició a la segona mànega.

L’altre pilot de l’Escuderia Osona en aquesta categoria, Aaron Garcia, ha quedat en novè lloc.

Minimotos júnior

Incontestable victòria de Daniel Mogeda, que a les dues mànigues ha tret més de 10 segons als seus perseguidors. Amb aquest resultat el pilot repeteix victòria en el campionat que ja va guanyar l’any passat.

L’han acompanyat al podi Oriol Fernández i Julen Avila. En aquesta categoria ha competit un pilot de l’Escuderia Osona, Màx Sànchez, que s’ha classificat en sisena posició, amb un sisè lloc a la primera mànega i un quart a la segona, on ha fregat el podi.

MINIVELOCITAT


Vic ha estat la darrera cita del Trofeu Català de Minivelocitat. A l’hora de coronar els campions, no hi ha hagut massa sorpreses.

Minimotos sèries

Joel Esteban, que s’ha proclamat campió de la categoria, ha guanyat les dues curses amb una insultant superioritat, amb molta avantatge vers els seus perseguidors, 15 i 22 segons als segons classificats. No ha estat una novetat. Esteban ha fet el ple durant tota la temporada, amb un domini absolut: vuit victòries de vuit curses.

Jordi Losada i Oscar Núñez han completat el podi, per aquest ordre.

Minimotos base

El guanyador al Circuit d’Osona ha estat Miguel Roman, amb un segon i un primer lloc. Aquesta categoria només tenia tres pilots, que l’han acompanyat al podi: Carlos Andújar en segon lloc i Eloy Molina, tercer. Roman també ha guanyat el campionat.

Minimotard

Xavier Pons, de l’Escuderia Osona, ha guanyat a casa i s’ha emportat les dues curses. Només li ha fet ombra Juan Pinto, que s’ha classificat en segona posició a les dues mànegues. Aquest darrer pilot, amb aquest resultat, assoleix el campionat del Minimotard en Senior A, la categoria reina.

La Minimotard es divideix en tres categories: la Minimotard Sénior A, que han liderat també Pons i Pinto; la Sénior B, on ha guanyat Cristian Gorriz, que també s’ha proclamat campió català; i l’Open, on ha vençut Eloy Navarro. A la categoria Open també hi ha corregut Gerard Pou, de l’Escuderia Osona, que ha fet el segon lloc i el novè de la general de la Minimotard.

CUNA
 

A la categoria de Minimotos Júnior V, el vencedor ha estat Daniel Holgado, de MC Alicante, amb dues victòries amb força marge sobre els seus perseguidors. El podi a les dues curses ha estat el mateix: Marcos Garcia ha fet dues segones posicions i Àngel Piqueras, dues terceres.

En el campionat valencià de MiniGP 110 4t s’han repartit les dues mànegues Marcos Ruda i Julio Herráez. Ruda ha estat el vencedor final per millor temps.

En la categoria de 140 4t, el vencedor ha estat Francisco Gómez, amb un primer i un segon lloc.

Més informació i classificacions



La cursa de Minimotard. Foto: Escuderia Osona
Arxivat a