La Festa del Bolet de Seva atrau una nova riuada de visitants

L'organització considera que es van superar les 20.000 persones de l'any passat

Pere Pratdesaba
14 d'octubre del 2013
La fira, diumenge
La fira, diumenge | Adrià Costa
Festa del Bolet de Seva. Foto: Adrià Costa

La Festa del Bolet de Seva, que enguany arribava a la seva 16a edició, va concentrar aquest diumenge, 13 d'octubre, una altra riuada de gent, més i tot que ens anys anteriors. Des de l'Ajuntament fixen el nombre de visitants entre 20.000 i un topall de 25.000, quany l'any passat es va situar al voltant dels 20.000. Enguany, la campanya de publicitat prèvia al certamen es va ampliar a l'àmbit nacional, la qual cosa va facilitar l'afluència de més gent de fora de la comarca. El bon temps, sense ni rastre de pluja, hi va posar la resta.

Un dels atractius de la fira, com cada any, van tornar a ser els tasts gastronòmics amb diferents ingredients i amb el bolet com a estrella principal. El restaurant que se'n va encarregar va ser el Pla de l’Os, de Sant Miquel de Balenyà. Alguns problemes amb la producció dels plats, que no es podien fer al mateix lloc, van provocar que no se'n servissin tants com en anys anteriors i només se'n van posar a la venda uns set-cents. Cada tastet costava tres euros.

El bolet va tornar a ser el gran protagonista de la festa, amb exposicions i explicacions de les diverses varietats, i el tradicional concurs de bolets, que va començar a les nou del matí. La parada de l'Ajuntament va vendre un centenar de quilos de bolets, de diferents classes.

En total hi van haver 64 parades (gairebé les mateixes que l’any passat) de productes alimentaris, botigues del poble i artesans. Com a novetat, en aquesta edició hi havia quatre estands de productes independentistes.

Al llarg de tota la jornada, els visitants van poder gaudir de moltes activitats paral·leles, com espectacles infantils, amb música, o un taller de xocolata. Una xaranga també va animar els carrers del municipi durant tot el dia.

Cartell de la Festa del Bolet

-------
Galeries de fotos :
- Festa del Bolet 2013 (Adrià Costa)
- Festa del Bolet 2012 (Adrià Costa)
- Festa del Bolet 2011 (Adrià Costa)
- Festa del Bolet 2010
 (Xevi Mas)
- Festa del Bolet 2009
 (Josep M. Costa)
- Festa del Bolet 2008
 (Josep M. Costa)
- Festa del Bolet 2007 (Albert Alemany)
- Festa del Bolet 2006 (Osona.com)

Festa del Bolet de Seva. Foto: Adrià Costa