La colla de Sant Julià busca micromecenatge per arreglar els seus gegants

La campanya pretén recaptar 4.000 euros des de la plataforma Verkami | Aportacions a partir de 5 euros

Redacció Osona.com
12 d'octubre del 2013
En Pàmfil i l'Elisenda, els dos gegants de la colla de Sant Julià de Vilatorta.
En Pàmfil i l'Elisenda, els dos gegants de la colla de Sant Julià de Vilatorta. | Colla gegantera de Sant Julià de Vilatorta
En Pàmfil i l'Elisenda, els dos gegants de la colla de Sant Julià de Vilatorta. Foto: Colla gegantera de Sant Julià de Vilatorta

La colla gegantera de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons busca finançament per  arreglar en Pàmfil i l'Elisenda, els seus gegants. Ho fa a través del portal de micromecenatge Verkami.

En total, es necessiten 6.000 euros per al projecte: 2.000 els aporta la mateixa colla i 4.000 s’espera generar-los a traves de Verkami. De moment, ja n’hi ha més de 1.000 recollits. Es poden fer aportacions a partir de 5 euros, fins arribar als 1.000 si es desitja.

La colla gegantera de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons es va formar l’any 2012, desprès de 10 anys de inactivitat de l’anterior colla, per tornar a treure en Pàmfil i l’Elisenda per tot Catalunya. Degut al pes elevat d’en Pàmfil i l’Elisenda, de 72 i 68 kg respectivament, la colla s’ha plantejat reduir el seu pes aprofitant que els tocava fer una repintada de cara i mans, i que s’havien de modificar alguns elements com l’espasa. Per això, es va anar a parlar amb un obrador de gegants, en Toni Mujal, i els va comentar que es podria reduir un 35% del pes aproximadament canviant els tòraxs, braços i estructura interna, mantenint sempre els caps i mans originals.

El dia 10 de maig de 2014, durant tot el dia, se celebrarà una trobada gegantera per celebrar els 30 anys d’en Pàmfil i l’Elisenda, començant des del matí amb trabucaires, parades, inflables i jocs pels mes menuts, fins a la tarda que es farà una cercavila per tot al poble amb 30 colles geganteres d’arreu de Catalunya convidades per a l’ocasió. “Des de la colla ens hem plantejat el repte de posar guapos els nostres gegants pintant-los i traient-los pes aprofitant la celebració dels 30 anys i així aconseguiríem tenir dos gegants més lleugers i ben arreglats, que podran portar molta més gent i d’aquesta manera aconseguiríem fer créixer la colla i la fal·lera gegantera a Sant Julià”, expliquen des de la colla.

Més informació del projecte i aportacions