El rellotge que et diu quan moriràs

Tikker és un dispositiu poc convencional: ens diu el temps que ens queda de vida

Jordi Masachs
12 d'octubre del 2013


Darrerament el món dels rellotges de polsera està vivint una segona joventut. Tot és degut a la implantació de noves funcions fins ara exclusives dels smartphones. Però n'hi ha alguns que es desmarquen sobre la resta i destaquen amb unes funcionalitats originals. És el cas de la iniciativa que avui us presentem. La hem trobat a Kickstarter, la coneguda plataforma de finançament per productes que volen sortir al mercat.

Es tracta de Tikker, un rellotge que et diu, en anys, mesos, dies, hores i minuts el temps que et queda de vida. També dóna la hora local. Sincerament no és un rellotge que, d'entrada, ens compraríem. Però aquestes coses van a gustos: 1.148 persones han trobat aquesta proposta interessant i n'han finançat ja el 207%, més del doble que demanaven per començar. El seu preu és de 29€.

Tikker no està plantejat com un sistema precís. El rellotge estima, mitjançant un qüestionari previ, el temps que ens podria quedar de vida i comença un compte enrere. La seva creadora, Rebecca deRosa, sosté que es tracta de que valorem més el temps que ens manca i aprenguem a gaudir-ne. Al respecte, afirma: "La mort és innegociable, però la vida no. La vida és el que vulguem fer amb ella, i pot ser quelcom molt bonic".

Podeu llegir més informació sobre Tikker en el seu web. Crec que nosaltres ho deixarem córrer: desconeixem si tenir constantment a la vista el temps que ens queda de vida ens ajudaria a apreciar-la més o ens provocaria encara més angoixa. L'elecció és del consumidor. Només un punt no ens ha quedat clar: si retornen els diners en cas de no encertar.