Espectacular recull d’imatges d’una prova històrica, organitzada per l’Escuderia Osona

Redacció Osona.com
13 d'octubre del 2013
Dos participants a la pujada a Sant Bartomeu del Grau de l'any 1072
Dos participants a la pujada a Sant Bartomeu del Grau de l'any 1072 | Josep M. Montaner
Dos participants a la pujada a Sant Bartomeu del Grau de l'any 1072 Foto: Josep M. Montaner

El 2 d’abril de 1972, ara fa més de 40 anys, es va disputar la quarta edició de la Pujada a Sant Bartomeu del Grau, organitzada per l’Escuderia Osona. La cursa tenia nou quilòmetres de trajecte. Aquell dia, hi va haver força ambient i molts aficionats, segons recorden les cròniques de l’època.

La categoria de cotxes era puntuable per al Campionat de Catalunya de Velocitat, coefeicient 5. El vencedor va ser Manuel Juncosa, al volant d’un Abarth 2000 i amb un temps de 4 minuts 55 segons i 8 dècimes. El segon lloc el va ocupar Jean Claude, amb un Selex F.1430, a 7 segons i 5 dècimes del guanyador. Va completar el podi José March, amb un BMW 2002, a 8 segons i 7 dècimes de Juncosa.

A la categoria de motos hi van participar una trentena de pilots, que van emprar una mica més de temps que els seus companys de cotxes. La victòria va estar molt disputada i, finalment, se la va emportar Enrique de Juan, amb una Norton 750 i amb un temps de 5 minuts 19 segons i 5 dècimes. A només 7 dècimes es va classificar Julio Collado, amb una Montesa 360. En tercer lloc, ja més allunyat, amb un temps de 5 minuts 38 segons i 3 dècimes, va creuar la meta Eduardo Carol, pilotant una Montesa 250.

Avui, podem recordar aquest esdeveniment esportiu gràcies les fotos que en el seu dia va fer Josep M. Montaner, col·laborador habitual d’Osona.com. Les imatges les podeu trobar allotjades al nou web temàtic del diari Nació Digital, que agrupa en un sol lloc unes 500.000 fotografies publicades en el mitjà durant els seus més de 17 anys de funcionament. La nova plataforma de fotos compta amb un cercador potent i servirà per “posar una mica d’ordre”, tal com va explicar el cap d’imatge del Grup Nació Digital, Adrià Costa, en la seva presentació.

Al web, podeu gaudir de totes les galeries de fotos que ha publicat al nostre diari el fotògraf Josep M. Montaner, entre les que destaca un reportatge del mur de Berlin, l'any 1986, tres anys després del seu enderrocament.