L'Estat retira una reclamació de més de 50.000 euros a l'Ajuntament de Sant Julià

El Ministeri d’Hisenda recull les al·legacions del consistori, que negava irregularitats en una obra del pla Zapatero

Redacció Osona.com
10 d'octubre del 2013
El Ministeri espanyol d’Hisenda i Administracions públiques ha retirat la reclamació de més de 50.000 euros a l’Ajuntament de Sant Julià per no haver justificat les obres de la reforma de l’interior de l’edifici de l’Ajuntament, un projecte executat l’any 2009 en el marc del FEIL (Fondo Estatal de Inversión Local), conegut com a Pla Zapatero. Així ho ha comunicat l’Ajuntament, en una nota enviada aquest matí.

La Dirección general de coordinació de competències amb les comunitats autònomes i les entitats locals, del Ministeri d’Hisenda, ha recollit les al·legacions de l’Ajuntament i considera que “no existeix cap prova admissible en dret que sustenti l’afirmació que els treballadors contractats no ho van ser per a l’execució de l’obra” en qüestió.

El gener d’aquest any, l’Estat reclamava a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, a través d’un dictamen d’una inspecció, un reintegrament de més de 50.000 euros de la subvenció que es va atorgar en concepte de la reforma de l’interior de l’edifici. Considerava que no quedava ben acreditat en la documentació que a l’obra hi va treballar personal provinent de l’atur, obligació recollida en les bases d’aquesta subvenció.

Finalment, després d’un periple administratiu molt complicat, l’Estat ha resolt favorablement als interessos del consistori osonenc i ha deixat sense efecte la reclamació. Ho ha fet en una resolució del director general, Juan Ignacio Romero Sánchez, notificada a l’Ajuntament.

“Lamentablement, abans d’arribar a aquest punt, han calgut diversos informes per part de la secretaria de l’Ajuntament, una visita a Madrid, dues a Barcelona, i múltiples trucades telefòniques”, es queixen fonts municipals. Moltes hores de gestió que, segons l’alcalde, Joan Carles Rodríguez, “haguéssim pogut invertir en temes molt més profitosos per al nostre poble”. L’alcalde, però, considera que encara podria haver estat pitjor: “Almenys ens hem estalviat els diners d’una demanda judicial, extrem al qual haguéssim arribat sense cap mena de dubte si no s’hagués retirat aquesta sanció econòmica, injusta de totes totes”.