Les obres al CAP de Prats es reinicien després d'una aturada de set mesos

L’empresa constructora va deixar de treballar perquè la Generalitat li devia diners

Pere Pratdesaba
09 d'octubre del 2013
Aquesta setmana s’ha reprès l’activitat a les obres del nou Centre d'Assistència Primària (CAP) de Prats, que van quedar aturades el passat mes de març perquè la Generalitat no havia fet efectius alguns pagaments a l’empresa constructora. El dilluns passat es van reunir a l'interior de l’equipament la representant de CatSalut, l’arquitecte tècnic i el cap d’obres de l’empresa que té adjudicades les obres per tal de signar l’acta de reinici de les obres. Paral·lelament i també al llarg d’aquest dilluns, els responsables de l’obra van contactar amb diversos industrials per tal d’adjudicar diverses parts pendents d’execució: pladur, terres, tancaments, subministraments elèctrics, calefacció i aire condicionat, entre d’altres.

Durant aquesta setmana, alguns tècnics han estat analitzant l’obra i a partir d’aquest dijous s’aniran incorporant els treballadors per tal de començar la neteja, l’aixecament de parets interiors o els tancaments, entre d'altres tasques.

En principi, no s’ha fet públic si l’empresa ha rebut els diners que se li devien, però tot apunta que, al menys, la Generalitat els ha assegurat el cobrament. “El que importa és que hagin començat de nou i que l’acabin”, diu l’alcalde Lluís Vila, que no es fixa una data de termini per a l’equipament.

El CAP de Prats es va començar a construir l’abril de l’any passat. Les obres es van aturar quan estaven al 30-40% de la seva execució. El pressupost del projecte voreja el milió i mig d’euros, que finança íntegrament la Generalitat, i tenia un termini d’execució de 15 mesos. Un cop s’haguessin adequat les instal·lacions, l’Ajuntament s’havia fixat inaugurar-lo abans de finals d’aquest 2013, la qual cosa ja sembla que no serà possible, després de set mesos d’aturada.

L’edifici es construeix al carrer Verge de Montserrat, als terrenys on hi havia hagut la caserna de la Guàrdia Civil. L’equipament té una superfície de 1.000 metres quadrats, amb una sola planta, i ha de substituir l’actual ambulatori de l’avinguda Pompeu Fabra.

El retard de l’inici de les obres en aquesta segona fase ha estat motiu de polèmica entre els dos grups municipals de l’Ajuntament, ERC i CiU, ja que des de l’equip de govern s’havia anunciat que es començaria abans.