Osona aposta per augmentar la recollida selectiva del multiproducte

El Consell Comarcal d’Osona i la Mancomunitat la Plana activen una potent campanya de sensibilització per tal de fomentar encara més el reciclatge de productes com el cartró, les llaunes, el plàstic, l’alumini, el paper o el porexpan

Pere Pratdesaba
10 d'octubre del 2013
Santi Serratosa, amb una bateria de material reciclat
Santi Serratosa, amb una bateria de material reciclat | Adrià Costa
Santi Serratosa, Antoni Serrat, Imma Codony i Manel Romans, moments després de presentar la campanya. Foto: Adrià Costa

El Consell Comarcal d’Osona i la Mancomunitat la Plana, les dues entitats osonenques que gestionen els residus a la comarca, s’han unit per impulsar una potent campanya de sensibilització per tal de fomentar la recollida selectiva de la fracció multiproducte a la comarca. La presentació es va fer aquest dimecres a les instal·lacions de la Mancomunitat, a Malla, i va anar a càrrec del director del Consorci per la gestió de residus urbans d’Osona i conseller comarcal, Antoni Serrat, i de la gerent de la Mancomunitat la Plana, Imma Codony.

La campanya porta per lema “A Osona es recicla més i millor. Aquí el groc i el blau van junts”, en clara referència a la campanya que es va fer a tot el país l’any passat “Envàs, on vas?”, que no és aplicable a Osona i que va donar peu a força confusions. I és que a Osona el multiproducte inclou més articles, fins a una desena llarga, que es poden deixar als contenidors de color blau i groc, o a la recollida porta a porta. Ens referim a envasos de paper cartró, plàstic film, brics, llaunes, plàstic, alumini, paper, porexpan i cartró.

La raó d’aquest tractament diferencial del multiproducte a Osona és clara, tal com va explicar Serrat: “No tothom té la sort de tenir dues plantes de triatge com nosaltres”. Aquestes plantes permeten reciclar més articles, la qual cosa té com a conseqüència uns millors resultats.


Espot televisiu, amb Santi Serratosa

Osona, tal com ja va informar fa uns dies aquest diari, és la segona comarca de tot el país amb un percentatge més elevat de recollida selectiva. Pel que fa al multiproducte, la comarca recicla un 24% del que es recull (un 20% a Vic), mentre que la mitjana catalana se situa només al 12%. “Són uns resultats excel·lents, sobretot en els pobles petits on es fa el porta a porta”, va destacar Serrat.

Un espot musical

Durant l’acte de presentació es va estrenar l’espot televisiu i els anuncis que sortiran periòdicament en premsa escrita, falques de ràdio i cartells informatius a la comarca. A l’acte també hi va assistir Santi Serratosa, bateria d’Astrio i Els Gossos, protagonista del divertit espot, on toca una bateria feta exclusivament amb material reciclat.

La campanya s’allargarà fins a finals de novembre, just abans de començar la campanya de Nadal. La iniciativa també inclou un web (www.osonarecicla.cat) que s’obrirà en els propers dies.

La campanya també proposa un concurs d’escultura, feta amb material reciclat, i fotografia, vinculada d’alguna manera al multiproducte. Les bases es podran trobar al web ben aviat.

Santi Serratosa va oferir una demostració musical amb una bateria feta d'objectes reciclats. Foto: Adrià Costa