El govern espanyol ara denuncia per pagar la quota a l'AMI

La nova croada de Maria de los Llanos de Luna comença a Vic, la ciutat on el seu alcalde també és el president de l'Associació de Municipis per la Independència

Pere Pratdesaba
09 d'octubre del 2013
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, no afluixa la seva pressió sobre el procés sobiranista. En les últimes setmanes, l’estratègia s’ha concentrat en els municipis que han decidit executar la sobirania fiscal i s’ha deixat una mica de banda els temes dels municipis declarats “territori català lliure” i les banderes espanyoles als edificis consistorials. “Cada dia arriben dues o tres denúncies noves contra la sobirania fiscal”, assegura un portaveu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), entitat que ha recopilat en una llista tots els municipis denunciats, en els tres àmbits.

Ara, però, a la croadas s’hi ha afegit una novetat: els municipis denunciats per pagar la quota a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), entitat que presideix l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal. El primer en rebre la notificació va ser l’Ajuntament de Caldes de Montbui i el segon, la setmana passada, coincidència?, l’Ajuntament de Vic.

A la delegada del govern espanyol sembla que se li girarà feina. Si vol denunciar tots els municipis haurà de tirar endavant més de 700 contenciosos (l’AMI té 675 municipis adherits i 36 entitats municipalistes).

L’Ajuntament de Vic ja ha rebut tres denúncies de la Delegació del govern a Catalunya. Una per la bandera espanyola, una altra per exercir la sobirania fiscal i aquesta última de la quota de l’AMI. De moment, només s’ha escapat de la denúncia pel “territori català lliure i sobirà”.

Llistat de municipis denunciats

Arxivat a