El pàrquing de la plaça Major de Vic augmenta un 50% els usuaris

La nova entrada del carrer Verdaguer facilita l’accés de vehicles pel sud, el nord i l'oest

Redacció Osona.com
09 d'octubre del 2013
Un cotxe entrant al pàrquing, aquest dimarts
Un cotxe entrant al pàrquing, aquest dimarts | Adrià Costa
Un cotxe accedint al pàrquing de la plaça, des de la nova entrada, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa  Avui

La nova entrada del pàrquing de la plaça Major de Vic pel carrer Verdaguer, que es va estrenar a finals d’agost, ha fet incrementar espectacularment les xifres dels usuaris en tal sols un mes. Així, segons dades facilitades per SABA, companyia concessionària de l’aparcament, el nombre d’entrades del mes de setembre ha augmentat un 50% en relació al mateix mes de l’any passat. Tot i això, des de l’empresa es mostren prudents i aclareixen que en només un mes no es pot dir que s’hagi canviat la tendència, i que caldrà veure les dades d’un termini més llarg.

Amb la nova entrada del carrer Verdaguer, tant SABA com l’Ajuntament (que n’és el propietari) pretenen recuperar les xifres d'usuaris de l'aparcament, que han baixat dràsticament en els darrers anys. Amb aquest accés, els vehicles que entren pel nord, sud o oest de la ciutat ja no tenen perquè travessar tot el passeig.

“Un dia, l’Ajuntament va decidir tancar el carrer de Gurb, d’acord amb els veïns, i això va provocar una crisi en aquest pàrquing. Els usuaris van baixar un 30%”, va explicar l’alcalde Josep M. Vila d'Abadal el dia de la inauguració. “Per solucionar la crisi es va pactar obrir aquest nou accés”, va afegir.

De moment, continuen les dues entrades de l’aparcament obertes, la de la rambla Davallades, que hi havia fins ara, i la del carrer Verdaguer, tot i que la intenció futura passa per tancar la més antiga.

Zona blava, el competidor

El màxim competidor de l’aparcament de la plaça Major és la zona blava als carrers del centre de la ciutat. Aparcar a la zona blava costa 3 cèntims el minut, mentre que a l’aparcament és una mica més car: 4 cèntims. Si ho allarguem a una hora, la diferència s’estira una mica més: 1 euro i 65 cèntims a la zona blava, i 2 euros i 65 cèntims al pàrquing.

Els preus, tot i no ser excessivament elevats, contrasten amb una ciutat com Reus, on s’ha establert una vertadera guerra entre els diferents aparcaments. En aquesta ciutat tarragonina, l'empresa pública Amersam ha rebentat els preus per aturar la caiguda de clients. Així, es poden aparcar els vehicles tot el dia per unes tarifes que oscil·len entre els 3 i 8 euros. A l’aparcament de la plaça de Vic, si es vol deixar el cotxe les 24 hores costa 42,95 euros.

Més informació de la nova entrada del carrer Verdaguer



Un cotxe accedint al pàrquing de la plaça, des de la nova entrada. Foto: Adrià Costa
Arxivat a