Manlleu descarta sol·licitar la zona catastròfica per l'esclafit

Manlleu, Olost, Torelló, Sant Hipòlit i Masies de Voltregà opten per la creació d’una comissió que faciliti la gestió de les assegurances i indemnitzacions derivades de les destrosses.

Pere Pratdesaba
08 d'octubre del 2013
Un arbre caigut a Manlleu, aquest dilluns al matí
Un arbre caigut a Manlleu, aquest dilluns al matí | Adrià Costa
Arbres esqueixats i branques per terra, l'aspecte que oferia el passeig del Ter aquest dissabte al matí Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Manlleu ha desestimat la sol·licitud de declaració de zona catastròfica, per l’esclafit que el passat divendres va arrasar algunes zones del municipi. La possibilitat, tal com ja va avançar Osona.com, era força complicada. Tot i això, l’Ajuntament de Manlleu ha informat que continua treballant conjuntament amb Olost, Torelló, Sant Hipòlit i Masies de Voltregà per tal de tornar a la normalitat i solucionar els temes pendents d’assegurances i indemnitzacions.

Desestimada la zona catastròfica, els serveis jurídics dels cinc ajuntaments estudien la possibilitat de constituir una “Comissió de recuperació de la normalitat”, encarregada de coordinar les diferents accions a realitzar i gestionar les ajudes que se sol·licitaran a diferents institucions en el cas que es percebin. En aquest sentit, demà, dimecres 9 d’octubre, a la tarda es reuniran al Consell Comarcal els representants del municipis afectats amb representants de la Generalitat de Catalunya i de Protecció Civil.

Un arbre arrencat de soca-rel per l'esclafit d'aquest divendres. Foto: Adrià Costa

El punt d’atenció ciutadana que l’Ajuntament de Manlleu ha posat a disposició dels afectats ha rebut a dia d’avui 15 consultes. La majoria estan relacionades amb desperfectes causats per arbres caiguts arran de l’esclafit. Aquest servei centralitza les consultes dels usuaris afectats, informa dels tràmits a seguir i ajudarà a acreditar les condicions meteorològiques del moment dels fets a les persones qui ho demanin. Actualment s’està en fase de redacció d’aquests informes. El telèfon d’atenció és el 93 850 66 66 i el correu-e atenciociutadana@manlleu.cat

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha comentat les diferents vies obertes per cercar finançament per cobrir les despeses derivades de les destrosses que va provocar l’esclafit al seu pas per Manlleu. D’una banda, la Generalitat i el fons que té la Delegació del Govern per a causes com aquestes, i d’altra, la Diputació de Barcelona.
 Una balla publicitària de Manlleu, doblegada i arrancada per l'esclafit. Foto: Adrià Costa