La UVic posa la primera pedra del nou edifici dedicat a les ciències de l'esport

L’equipament de CAFE permetrà a la universitat donar un salt qualitatiu en la recerca i en els estudis de grau | El pressupost del projecte puja 473.000 euros

Redacció Osona.com
08 d'octubre del 2013
Jordi Montaña, Ivan Tibau, Josep Maria Vila d'Abadal i Joan Turró. Foto: Adrià Costa

Aquest dilluns, 7 d'octubre, ha tingut lloc a l'Avinguda Anton Vilà Canyellas de Vic la col·locació de la primera pedra del nou edifici de CAFE (Ciències de l’Activitat Física de l’Esport) de la UVic (Universitat de Vic). A l’acte hi han assistit, entre d’altres personalitats, el rector de la UVic, Jordi Montaña; l’alcalde de Vic i president de la Fundació Universitària Balmes, Josep M. Vila d’Abadal; i el secretari general d’Esports, Ivan Tubau.

Es tracta d'una infraestructura de nova construcció al costat de les pistes d'atletisme, on s'ubicaran espais docents i laboratoris d'aquest grau. Aquest nou edifici disposarà d'una superfície construïda de 472,05 m2, que es posarà en marxa el pròxim 15 de gener de 2014, amb un pressupost total de 473.000 euros. El finançament corre a càrrec de la UVic, a qui l'Ajuntament de Vic ha cedit els terrenys.

L’equipament constarà bàsicament dels següents espais: una entrada principal, amb zona de recepció, magatzem i zona d’espera; dues aules docents, comunicades entre si per envans mòbils, per tal que pugin convertir-se fàcilment en una gran aula si es considera adient; un espai de treball per al professorat; una zona de tutoria o espai de treball en grup, que s’incorpora a l’espai de distribució general; un consultori i laboratori de l’esforç, configurat per una consulta (amb una taula de treball i llitera per a exploracions), espai d’arxiu i un espai diàfan equipat amb aparells per a les proves d’esforç; serveis (lavabos i vestuaris); i una escala i previsió per a un ascensor.

 “Aquesta és una instal·lació  que no només millorarà la qualitat dels estudis del grau, sinó que permetrà ajudar els grups de recerca a innovar sobre l’esport i l’activitat física”, ha explicat a l’acte Eduard Comerma, coordinador de CAFE. “Gràcies al fet d’esdevenir un centre de valoració funcional i d’anàlisi biomecànica podrà donar servei tant als esportistes com als clubs i les federacions”, ha afegit.

Joan Forgas, arquitecte de l'obra, ha apuntat que “aquest edifici vol donar resposta a unes necessitats en un context d’economia de resistència”, i per això ha està dissenyat per ser “versàtil i útil i per optimitzar recursos i temps”.

Jordi Montaña, per la seva banda, ha volgut deixar constància de la importància que té l’esport a la UVic, més enllà que la carrera de CAFE sigui una de les més demanades al centre. També ha fet referència als objectius estratègics que reflecteix el futur edifici “ja que combina la qualitat docent i l’eficiència”. També ha agraït a l’Ajuntament de Vic la cessió del terreny, la qual cosa permet que la UVic pugui disposar d’unes instal·lacions esportives de primer ordre.

Ivan Tibau ha volgut fer palesa la importància de tirar endavant projectes emprenedors que generen economia i de la voluntat del Govern de la Generalitat de fer-los costat.

Per últim, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha ressaltat l’excel·lent relació que existeix entre la ciutat i la universitat, que ha permès tirar endavant un projecte tan important per al país i ha manifestat que el nou edifici farà “millor” la Universitat, en benefici de tota la ciutat.
Arxivat a