Santa Eugènia de Berga esdevé durant un dia la capital del modelisme ferroviari

Centenars d'aficionats d'arreu del país no es perden la cita a la població osonenca

Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2013
Un tren en minitaura de vapor.
Un tren en minitaura de vapor. | Josep Maria Montaner
Un tren en minitaura de vapor. Foto: Josep Maria Montaner

Santa Eugènia de Berga va fer el passat dissabte, 5 d’octubre, un viatge en el temps sobre rails. La revista Más Tren va celebrar en aquesta població els seus primers 10 anys d’existència, amb la "Festa del Tren”. Hi van col·laborar l’Ajuntament i la Federació Catalana d’ Amics del Tren i el Màgic Món del Tren. Centenar de persones d'arreu del país, aficionades a les maquetes de tren, no van faltar a la cita.

La jornada va estar repleta d’activitats, amb propostes com el mercat del modelisme ferroviari, modelisme tripulat, maquetes de tren, mercat de productes típics de la terra i artesans, passejades amb trenet turístic, visites guiades a l’Església Romànica... Tot plegat, al voltant d’un espai únic, el de la maqueta ferroviària “El màgic món del tren”, la gran maqueta de tren de Josep Arumí, veí del municipi.

La festa es va fer a l’aire lliure, a la mateixa entrada del poble, des de les deu del matí i fins a les set de la tarda. Hi va har un servei de bus llançadora des de l’estació de tren de Vic fins a Santa Eugènia de Berga.

Programa d'actes