Ramon Espadaler ratifica des de Taradell l'aposta d'Unió pel dret a decidir

El president del consell nacional del partit i Joana Ortega participen a la Festa del Miliant d’UDC a Osona | El dirigent democristià justifica els darrers moviments polítics de Duran i Lleida

Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2013
Joana Ortega i Ramon Espadaler, a l'Hotel Rosa de Taradell.
Joana Ortega i Ramon Espadaler, a l'Hotel Rosa de Taradell. | UDC
Joaquim Romeu, president d'UDC Osona, amb Joana Ortega i Ramon Espadaler, a l'Hotel Rosa de Taradell. Foto: Josep Maria Costa

El president del consell nacional d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, va fer aquest dissabte una crida “a totes les persones que amb accents diferents estan pel dret a decidir, a fer tots plegats l'esforç de continuar sumant forces al servei del país perquè sobiranament, lliura i plena pugui votar i decidir el seu futur”. Així ho va demanar a la segona edició de la Festa del Militant d’Unió de la comarca d’Osona, que es va celebrar a Taradell, i en la que també hi va participar la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. La trobada va consistir en un àpat a l'Hotel Rosa.

“Estem en fase d’anar agregant totes aquestes voluntats al costat del dret a decidir. Per això és tant important el gest -que alguns fins i tot han pogut no compartir- de seure junts a parlar Duran Lleida i Pere Navarro, que persegueix aquest objectiu”, va argumentar. Segons el president del consell nacional d’Unió, les interpretacions que es fan de la proposta de Duran i Lleida, que asseguren que pretén aigualir la via independentista, no són certes, ans al contrari “és un intent rotund d’enfortiment del dret a decidir, d’allò que ens ha d’unir com a país”.

“La proposta que fa Unió -i que es va expressar en el seu dia a través d’un article a La Vanguardia- neix d’un rebuig radical a la situació actual en la que es troba Catalunya, que no té sortida. Aquesta situació ens condueix a la desaparició com a nació”, va dir el dirigent democristià. “I neix també d’una voluntat rotunda i radical d’estar al costat de tots els que pensem que Catalunya ha de poder votar i al costat del dret a decidir”, va afegir.

Espadaler va fer seva la reflexió d’aquest mateix dissabte de l'expresident del Parlament, Joan Rigol, i va assegurar que “davant els que defensen una via confederal, els que defensen una via federal, els que defensen la independència, ara el que ens cal com a país és estar units al servei d’un objectiu que encara no tenim assolit, que el tenim a tocar de dits, que és la possibilitat de poder exercir el nostre dret a l’autodeterminació i de poder anar a votar a poder ser dins l’any que ve”. I va concloure: “Aquest és el nostre compromís amb els ciutadans i els electors, a través del Govern i del marc parlamentari, fer la transició cap al dret a decidir, fer-ho democràticament i poder votar i decidir lliurament quin és el nostre futur partint de la certesa més absoluta que així Catalunya no té futur en la situació actual”.

Homenatge al doctor Gómez Batiste-Alentorn

La Festa del Militant d’UDC Osona va aplegar un centenar llarg de persones. A l’acte es va retre homenatge al professor Xavier Gómez Batiste-Alentorn, conegut arreu del món pel seu treball en les cures pal·liatives, per la seva vessant de metge humanista, que heretà del seu pare, el doctor Gómez de Torelló, i per ser l’impulsor del concepte de morir amb dignitat gracies també a les cures pal·liatives, única especialitat mèdica recollida a l’Estatut de Catalunya. També és un ferm defensor de la iniciativa que la Universitat de Vic tingui facultat de medicina.

Joana Ortega, en el seu discurs, va encoratjar tots els militants, assegurant que ells són els transmissors dels nostres valors i neguits al Govern. Ortega va reconèixer que, com ja va passar als anys 30, en els moments de més radicalització de postures, d’extrems de blancs i negres, són moments difícils per a Unió. I ho a argumentar: “Perquè Unió es un Partit de centralitat de consens i de suma, però també un partit de radicalitat democràtica que fa que tot i entendre els matisos no renunciarà mai als seus principis. Un partit encara que no tothom ho vulgui entendre, que defensa el dret a decidir des dels seus orígens i els continuarà defensant sempre”.

Declaracions íntegres de Ramon Espadaler a Taradell

Arxivat a