Els formatges de cabra d'Osona, entre els millors de l'Estat

El Mas el Garet de Tona i el Mas Rovira de Sora reben quatre distincions al concurs Capraespaña, celebrat a Talavera de la Reina

Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2013
Andreu Rovira de Mas Rovira, i Lluís Mauri i Isidre Mas de Mas el Garet, amb els premis. Foto: Mas el Garet

Èxit dels formatges osonencs a la primera edició del concurs Capraespaña, que es va celebrar a Talavera de la Reina els dies 21 i 22 de setembre. La competició constava de tres categories: formatges convencionals de pasta tova, formatges convencionals de pasta dura i semidura, i formatges elaborats amb llet ecològica.

Dins la categoria de pastes toves, la màxima distinció amb una medalla d’or va ser per a la formatgeria Mas Rovira de Sora, amb el seu formatge Petit Rodó Cendrat, formatge amb el que Mas Rovira ja ha rebut altres distincions d’or a la Seu d’Urgell 2012 i al Làctium 2013.

Formatges Mas el Garet de Tona, en aquesta ocasió, va recollir tres distincions: medalla de plata pel Formatge al Pebre Negre d’Arcoc en la categoria de formatges convencionals de pasta tova, medalla de plata pel Formatge a les Fines Herbes (plata al Làctium 2013) dins la categoria de formatges elaborats amb llet ecològica, i dins d’aquesta mateixa categoria, medalla d’or pel Formatge el Garet Gran madurat de sis mesos amb llet crua (plata al World Cheese 2011 i bronze al Làctium 2013).

Aquest concurs està organitzat per la Fundación Talavera Ferial i reunia formatgeries de tot l’Estat espanyol. Només hi podien participar els productors que elaboraven els seus formatges amb llet de cabra.
Arxivat a