Vic ret homenatge a Joan Borrallo, campió mundial de tir policial

La Guàrdia Urbana celebra la festa del patró i lliura les insígnies als seus agents

Redacció Osona.com
02 d'octubre del 2013
L'alcalde, amb Joan Borrallo
L'alcalde, amb Joan Borrallo | Ajuntament de Vic
L'alcalde Josep M. Vila d'Abadal lliura els gegants de la ciutat a Joan Borrallo. Foto: Ajuntament de Vic  

La Guàrdia Urbana de Vic va celebrar aquest dilluns, 30 de setembre, la festa de Sant Miquel Arcàngel, patró dels guàrdies. Ho va fer amb la tradicional missa a l’església del Carme i el lliurament d’insígnies a la comissaria.

Enguany, l’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que va reconèixer i homenatjar l’agent Joan Borrallo, proclamat campió mundial de tir policial en modalitat individual i per equips aquest estiu, a Belfast. L’alcalde li va lliurar els gegants de la ciutat i va destacar ‘l’honor que significa per a Vic tenir un esportista campió mundial’. Alhora, va reiterar “la plena confiança i la bona feina que fa la policia de la nostra ciutat”.

Abans de l’entrega d’insígnies, l’inspector de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, va destacar la importància de la celebració anual d’aquesta efemèride perquè “posa en valor la tasca de tots els membres de la nostra policia”. Els guàrdies reconeguts van ser:

*       A dos guàrdies per la seva intervenció eficaç i perseverant que va culminar en la detenció del presumpte autor d’un intent d’homicidi que es trobava en recerca feia més d’una hora per diferents cossos policials, el passat 10 de març de 2013.

*       Als dos agents per la seva intervenció ràpida i diligent en l’atenció a una senyora que va patir una insuficiència respiratòria a la Rambla Davallades el dissabte 16 de març de 2013 i que sens dubte va contribuir decisivament a que els serveis poguessin mantenir-la amb vida, tal i com van manifestar els propis familiars els quals van agrair la intervenció dels agents.

*       A  un agent de proximitat per la seva implicació i dedicació a les tasques de policia de proximitat, fetes en dues etapes en el mateix barri. La primera fa ja uns quants anys i la segona, des de fa un any. La singularitat radica que s’ha constatat de forma inequívoca, a traves de diferents canals, que un bon grapat de veïns el recordaven, amb simpatia i complicitat, fins i tot pel seu nom, de la seva etapa anterior i se n'alegraven de la seva tornada, pel seu saber fer; i també perquè es va poder comprovar que aquesta complicitat era mútua ja que ell també recordava perfectament la gran majoria de veïns, amb els seus noms.
 
Cada any, el cos també reconeix la col·laboració dels vigatans, en aquesta ocasió la persona homenatjada va ser:

*        Jordi Bertran Agramunt, per la seva intervenció decisiva en els fets del passat 11 d’abril d’enguany quan en ser testimoni d’un accident de trànsit i en observar la conductora del turisme implicat que feia escàpol després de col·lisionar contra una motocicleta, va perseguir corrents el vehicle fins que va aconseguir aturar-lo i avisar a la Guàrdia Urbana. Atesos els resultats de les proves d’alcoholèmia, l’actuació d’aquest ciutadà exemplar, impedint que la conductora continués conduint, representant un greu perill tant per a ella mateixa com per a la resta d’usuaris, va ser determinant per evitar que ocasionés més accidents

Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat, va ser l’encarregat de cloure la celebració, i ho va fer parlant de Joan Borrallo: ‘Es tracta de l’esportista més internacional que té a dia d’avui la ciutat de Vic”. “És el nostre ambaixador”, va afegir. A més, va remarcar que “els valors que Joan Borrallo porta a la pràctica són els que s’apliquen a tota la Guàrdia Urbana: proximitat, confiança i ordre”. En aquesta línia el regidor va posar èmfasi en la bona feina que fa el cos en les tasques de convivència ciutadana, però també en la pedagogia, com per exemple amb l’educació viària i la implantació del circuit de karts.
Arxivat a