Les entitats es bolquen en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Osona

Durant l'octubre s’organitzen una dotzena d’actes

Redacció Osona.com
02 d'octubre del 2013
Una conferència sobre el joc patològic a la Universitat de Vic, el dijous 3 d’octubre, donarà el tret de sortida a una àmplia programació d’activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre) a Osona, amb el lema “Més informació, menys estigma”.  Al llarg de tot el mes, el públic podrà assistir a conferències, cinema, teatre, a un partit de futbol entre els veterans del Vic i del Manlleu, a una jornada castellera amb els Sagals d’Osona, o a la trobada de clubs de lectura, que cada any reuneix les biblioteques d’Osona al voltant de la salut mental.

En aquesta edició, s’ha incrementat notablement la participació d’entitats del territori, que dedicaran activitats de les seves programacions estables a la salut mental. També s’ha treballat amb l’objectiu d’arribar a més poblacions del territori.

El Dia Mundial de la Salut Mental pretén unir forces per promoure la salut mental entre la població, generar consciència social i reduir l'estigma que limita els drets i les possibilitats reals de recuperació de les persones afectades.

La comissió organitzadora dels actes a Osona està  formada per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO), la Universitat de Vic (UVic), l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO) i el Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

Programa d’actes