Un grup d'osonencs es mobilitza en suport a la vaga de docents de les Illes Balears

Organitzats diversos actes a Vic, Manlleu, Sant Julià de Vilatorta i Montesquiu

Redacció Osona.com
02 d'octubre del 2013
Un grup de persones osonenques, sensibilitzades amb el conflicte que es viu a les Illes, ha creat el Grup de suport als vaguistes docents de les Illes. En aquest marc, s’han organitzat diversos actes, de cara al cap de setmana, per donar a conèixer la situació a la gent de la comarca.

El curs escolar a les Illes està paralitzat des de fa 15 dies per mestres i professors, que s’han declarat en vaga indefinida contra la reforma proposada per govern de Josep Ramon Bauzà. La nova llei de l’executiu balear del PP aposta pel trilingüisme i les retallades, que posen en greu perill la immersió lingüística i el català.

El nou grup osonenc ha organitzat una taula rodona sobre l’educació a Manlleu, el dissabte 5 d’octubre, on hi participarà el coordinador de l’Obra Cultural Balear, Tomeu Martí, així com un militant del sindicat estudiantil SEPC i una directora i educadora  dins la campanya “Independència per canviar-ho tot”. L’acte es farà a Can Puget, a les sis de la tarda.

Les activitats continuaran el diumenge, 6 d’octubre, amb un vermut solidari  a Sant Julià de Vilatorta, al bar l´Engruna (plaça Catalunya), a les 12 del migdia. La recaptació anirà a la caixa de resistència que van obrir els vaguistes per les despeses que comporta tot aquesta vaga.

A les cinc de la tarda, Tomeu Martí participarà en una xerrada oberta a tot el poble de Montesquiu, a la sala d’actes de l’Ajuntament, juntament amb Jordi Marí, membre de l’Associació cultural 8 d’agost d’Eivissa, entitat que ha donat suport explícit a la vaga.

Les propostes continuaran amb un sopar-tertúlia al restaurant cooperativa La Cuca, al carrer canyelles 3 de Vic, a dos quarts de nou del vespre, on  la recaptació també anirà a la caixa de resistència. A l’àpat també es comptarà amb la presencia de Tomeu Martí i amb un militant del sindicat estudiantil SEPC.

Una conferència a la Universitat de Vic, el migdia i a càrrec de Tomeu Martí, tancaran les propostes.

Més informació sobre la vaga indefinida a les Illes



NOTA DE PREMSA

Des de fa més de 15 dies, el curs escolar a tot l’Estat ha començat. A les Illes, però, no ha estat aquest cas. Professors, alumnes i pares han decidit fer una VAGA INDEFINIDA, davant les polítiques del PP. Retallades, decret del TIL, la LOMSCE, l’adéu a la immersió del català, la repressió contra la llibertat d’expressió, la suspensió de tres directors d’institut per no voler acatar algunes d’aquestes polítiques conservadores i regressores...

Tot això ha fet que el curs escolar a les Illes estigui aturat pel coratge i la dignitat d’uns professors, alumnes i duna societat civil que diu PROU. l’exemple més clar que la societat civil n’està farta va ser el passat diumenge quan a totes les Illes es van manifestar milers i milers de persones per acabar amb aquest genocidi polític i cultural que estan patint les persones de les illes.

Per tot això i aprofitant que els vaguistes volen donar a conèixer la seva lluita on se’ls cridi, a Osona, una colla de persones també hem volgut donar el nostre suport i hem organitzat una sèrie d’actes a la nostra comarca perquè sapiguem de primera mà com s’ha organitzat aquest moviment, aquesta vaga, què es demana i que es pretén aconseguir amb ella. Aquests actes seran diversos i per a gent diversa i en llocs diferents.

El dissabte, dia 5, a Manlleu es farà una taula rodona que tractarà de l’educació i on hi participarà el coordinador de l’Obra Cultural Balear, entre d’altres, TOMEU MARTÍ, així com un militant del sindicat estudiantil SEPC i una directora i educadora  dins la campanya INDEPENDENCIA PER CANVIAR-HO TOT. Continuarà el diumenge, dia 6, amb un vermut solidari  a Sant Julià, organitzat per l’Engruna on la recaptació anirà a la caixa de resistència que van obrir els vaguistes per les despeses que comporta tot aquesta vaga. A la tarda a les 5 en Tomeu Marí participarà en una xerrada oberta a tot el poble de Montesquiu a la sala d’actes de l’Ajuntament juntament amb en Jordi Marí, membre de l’associació cultural 8 d’agost d’Eivissa, associació que ha donat suport explícit a la vaga. S’acabarà el dia amb un sopar-tertúlia al restaurant cooperativa La Cuca, al carrer canyelles 3 de VIC, a 2/4 de 9 del vespre, on  la recaptació també anirà a la caixa de resistència  amb la presencia de Tomeu Martí i amb un militant del sindicat estudiantil SEPC. Per acabar aquesta sèrie d’actes, el dilluns una conferència a la UVIC amb en Tomeu Martí cap al migdia.

El grup de suport d’Osona als vaguistes docents de les illes amb aquests actes volem que tothom sàpiga el perquè d’aquesta lluita que és un exemple per a tots els que creiem que només lluitant aconseguirem viure més lliures. I estem disposats a fer tot el que calgui, en les nostres possibilitats perquè aquesta vaga acabi essent un revulsiu per a canviar aquest sistema opressor.


Grup d’Osona de suport als vaguistes docents de les Illes
Arxivat a