L'alcalde de Torelló reitera en el ple el seu compromís amb el tren

Membres de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren” assisteixen a la sessió | Santi Vivet anuncia que es pagaran els impostos a l’Agència Tributària Catalana

Redacció Osona.com
01 d'octubre del 2013
El tren va ser el protagonista del ple municipal de Torelló d’aquest passat dilluns, en el qual també es van repassar altres temes d’interès. En aquest sentit, l’alcalde Santi Vivet va anunciar que, aquest mes d’octubre, l’Ajuntament ingressarà els pagaments de l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana, tal com es va comprometre en el ple del mes de maig.

A la sessió hi van assistir una quinzena de membres de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren”. En el torn de precs i preguntes, la regidora d’ICV-EUiA-E, Roser Mas, va preguntar per l’estat actual del conflicte, fent-se ressò del lema dels cartells que exhibien, des del públic, els membres de la plataforma: “ADIF incompleix. L’Ajuntament acata?”.

El regidor Jordi Casals va fer una exhaustiva relació de totes les accions i gestions que ha portat a terme o en què ha participat l’Ajuntament al voltant del tren. Llavors, Santi Vivet va afirmar taxativament que “estem pel tren, estem a favor del tren”, tot i que va negar que, al seu parer, ADIF incompleixi els seus compromisos: “En les darreres reunions, se’ns va dir que posarien càmeres, que automatitzarien la megafonia, que instal·larien portes automàtiques i que, durant dos o tres mesos, mantindrien tot el personal, i que després hi tindrien personal a les hores de major afluència. Això ho estan complint”.

L’alcalde va discrepar de la regidora Roser Mas sobre el grau d’informació de les actuacions d’ADIF ja que, per ell, “el compromís d’informació no vol dir que ens hagin de comunicar fins i tot quan canvien un cargol”. Santi Vivet va assegurar que “l’Ajuntament no acata, l’Ajuntament està lluitant per millorar el servei”, amb el convenciment que “tenim una de les millors estacions de la comarca, per no dir de la línia” i que si es produeix alguna anomalia –com que la màquina expenedora de bitllets no funcioni amb monedes- s’intentarà arreglar.

En un altre punt de l’ordre del dia, l’alcalde va explicar que l’Ajuntament ingressarà els pagaments en concepte d’IVA i IRPF a l’Agència Tributària Catalana, aquest mateix mes d’octubre. Aquesta acció es farà tot i que “les condicions no han canviat” des que el mes de maig es va prendre l’acord i pel juliol es va posposar la seva execució en espera de més garanties. Santi Vivet va reiterar l’agraïment de tots els grups i entitats que han impulsat i fet costat a la proposta: CiU, PSC, JpT-ERC, ICV-EUiA-E, SI, CUP, ANC-Vall del Ges per la Independència i Associació Vall del Ges 2014, i una vintena d’entitats més.

D’altra banda, també es van aprovar les festes locals per al 2014, que seran l’1 d’agost (Festa Major) i el 22 de setembre (Rocaprevera).
Arxivat a